Cenk Özkaçar: En Büyük Hayalim Altay Forması İle A Milli Takımda Oynamak…

Altay’ın genç stoperi Cenk Özkaçar, günden güne tecrübe kazandığını söyleyerek camiaya faydalı olmak adına çok çalıştığını kaydetti.

SPOR 16.04.2020, 09:00 16.04.2020, 15:41
Cenk Özkaçar: En Büyük Hayalim Altay Forması İle A Milli Takımda Oynamak…

Altay TV Instagram sohbetlerinde Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler’e konuk olan 19 yaşındaki genç oyuncu, Süper Lig yarışı başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

ALTAY’IN DEĞERİNİ İYİ ANLADIM

Altay alt yapısından yetiştikten sonra 2018-2019 sezonunu Karacabey Belediyespor’da kiralık olarak geçiren Cenk Özkaçar, “Kiralık gidip geldikten sonra Büyük Altay’ın değerini daha iyi anladım. Karacabey’de profesyonel maç oynayarak tecrübe kazandım. Altay’a geri döndüğümde fazla sıkıntı yaşamadım. Bana her zaman ‘Altay’ın değerini gidip gelince anlarsın’ diyorlardı. Büyüklerimin haklılığını ve Altay’ın değerini çok iyi anladım” dedi.

TECRÜBELİ OYUNCULARDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM

Takımda stoper pozisyonunda oynayan İbrahim Öztürk, Abdülkerim Bardakçı, Hamit Yıldız ve Gençer Cansev’den çok şeyler öğrendiğini vurgulayan Cenk Özkaçar, “Kariyerinde birçok başarıyı yakalamış abilerimle aynı mevkide oynuyorum. Her birinden farklı şeyler öğreniyorum. Onlarla beraber şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Fırsat buldukça da elimden gelenin en iyisini yapıyorum” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK HEDEFİM ALTAY FORMASIYLA A MİLİ TAKIMDA MÜCADELE ETMEK

Genç oyuncu, Ümit Milli Takım’a çağrıldığını fakat en büyük hayalinin Altay ile Süper Lig’de forma giyip buradan da A Milli Takım’da oynamak olduğunu ifade etti. Altay alt yapısından profesyonel olan Cenk Özkaçar, alt yapılarda oynayan genç futbolculara ise şu tavsiyelerde bulundu: “Alt yapıdan profesyonelliğe geçişte gayret gösterip sabırlı olmak gerekiyor. Çok çalışmak ve sabır burada anahtar kelime. Onlar da inşallah hedeflerine ulaşırlar.”

İDMAN YAPMAYI ÖZLEDİM

Korona salgını nedeniyle 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma yasağına takılan Cenk Özkaçar, tüm gününün evde geçtiğini belirterek, “Virüs nedeniyle daha önceden izole bir şekilde evden çıkıp tesislerde idman yapabiliyordum. Şu an uygulanan yasak nedeniyle tüm gün evdeyim. Hocamızın vermiş olduğu program dahilinde idmanlar yapıyorum. Teknik ekibimiz sürekli örnek antrenman videoları gönderiyor. Ben de kendi formumu korumak için idman programı ve beslenmeme çok dikkat ediyorum. Korona virüsü tüm dünyayı etkiledi ve futbol da bundan etkilendi. Yalçın Koşukavak hocamızın gelişinden sonra takım olarak iyi bir form grafiği yakalamıştık. İlk ikiden Süper Lig hesapları yapıyorduk. Ancak korona virüs nedeniyle liglere ara verildi. Bu durum psikolojik olarak beni üzdü çünkü hedefe kilitlenmiştik. Tüm olumsuzluklara rağmen Altay Spor Kulübü olarak yaşanan süreci iyi şekilde geçirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu salgın bir an önce biter ve çalışmalarımıza başlarız.’’ dedi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202