‘Bucaspor ismini Anadolu’da yayacağız’

Misli.com 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Bucaspor 1928 Başkanı Cihan Aktaş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Bucaspor spor okullarını ziyaret etti. Başkan Aktaş, özellikle Diyarbakır olmak üzere bölgedeki spor okulu sayısının artacağını söyledi.

SPOR 30.09.2020, 15:10 Ecem Atabay
‘Bucaspor ismini Anadolu’da yayacağız’

Şu an A takım oyuncularının yüzde 50’sinin spor okulunda yetiştiğini belirten Aktaş, ilk 11 oyuncularının birçoğunun Bucaspor altyapısından çıktığını ifade etti. Geçmişten bu yana Bucaspor altyapısından çıkan isimlerin ülke futbolumuza hizmet ettiğine dikkat çeken Aktaş, daha yetiştirici bir kulüp olmak için çabaladıklarını aktardı.

‘Hızla yeni okullar açacağız’

“Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki spor okulu sayımız artacak” diyen Başkan Aktaş, “Bu bölgedeki genç yetenekleri kadromuza dahil edeceğiz. Bizim için spor okulları çok değerli. Bu nedenle daha aktif hale gelmek için uğraşacağız. Elimizi çabuk tutarak hızlı bir şekilde yeni okullar açmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Eski günlere dönmek istiyoruz’

Bucaspor 1928’in sezona iyi bir başlangıç yaptığını da söyleyen Aktaş, altyapının önemine dikkat çekti. Aktaş, “Dünyayı kasıp kavuran pandemi bizlere bir kez daha gerçekleri gösterdi. Altyapı bir kulübün olmazsa olmazıdır. Elimden geldiği sürece Bucaspor altyapısını eski güzel günlerine döndürmek için çabalayacağız. Altyapımızı tüm Türkiye duyacak dedik ve bir yola çıktık. Bunun için de sadece tek bir bölgeye odaklanmadık. Ülkemizin çeşitli yerlerinden oyuncularımızı değerlendireceğiz. Aynı zamanda Anadolumuzun genç cevherlerine şans tanımak istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202