Basın Ligi'nin İlk Maçları Oynandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Ligi 2019 Ünver Ergün Sezonu, geçtiğimiz gün oynanan ilk maçlar ile başladı.

SPOR 09.10.2019, 16:00
Basın Ligi'nin İlk Maçları Oynandı

İGC Basın Ligi 2019 Ünver Ergün Sezonu turnuvaları, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in başlama vuruşu ile önceki gün başladı. Turnuvanın ilk maçı oldukça yoğun bir ilgi gördü. Açılış maçındaki, farkındalık oluşturmak için İZ Gazete tarafından başlatılan “Atılan her gol bir fidan” kampanyası dikkat çekti. Gazete, turnuva sonunda atılan her bir gol için bir fidan dikeceğini ifade ederek örnek bir davranış sergiledi.

Çekişmeli Maçlar Oynandı

Turnuvanın ilk maçı Özgür Gazeteciler ve İZ Gazete arasında yapıldı. Karşılaşmanın en golcü ismi İZ Gazete takımında oynayan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz oldu. Başkan Gürbüz, toplamda attığı 8 golle takımın galibiyetini sırtlanan isim oldu.  Sahada tutsak kalan Özgür Gazeteciler takımı 17-8’lik bir skorla yenilgiye uğradı.

Turnuvanın bir diğer karşılaşmasıysa Basın Spor’la TSYD İzmir arasında gerçekleşti. TSYD İzmir Şube Başkanı yaptığı kalecilikte oldukça başarılıydı. Basın Spor, Ahmet Sağır’ın etkili oyunu ile 13-3’lük bir skor ile galip geldi.

Gecede son karşılaşma Milliyet ve Cumhuriyet gazeteleri arasında yaşandı. Önceki yılki turnuvada gol kralı çıkaran Milliyet Gazetesi takımı, bu yıl da galibiyet elde etti. Milliyet, karşılamayı 10-4 kazandı.

Turnuvalar yarın oynanacak maçlarla sürecek. Yarın,  saat 20:00 ‘de Ege Telgraf Gazetesi ve İLKSES Gazetesi arasında oynanacak maçla başlayacak turnuva, 21:00’de Yenigün Gazetesi ve Turkuvaz Medya ile devam edecek ve 22:00’de Basın Danışmanları ve Anadolu Ajansı arasındaki Vegabet karşılaşma ile son bulacak.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202