"Aşı Afrikalılar üzerinde denensin" diyen doktora afrikalı futbolculardan tepki!

Samuel Eto'o ve Drogba "Aşı Afrikalılar üzerinde denensin" diyen fransız doktora tepki gösterdi. Eto'o, doktora küfür etti, Drogba ise "Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum" dedi.

SPOR 03.04.2020, 09:01
"Aşı Afrikalılar üzerinde denensin" diyen doktora afrikalı futbolculardan tepki!

Ülkemizde Antalyaspor ve Konyaspor formaları da giyen efsane futbolcu Samuel Eto'o, "Aşı Afrikalılar üzerinde denensin" diyen Fransız doktora küfür etti.

Fransa'da bir doktorun Kovid-19 aşısının Afrika'da denenmesini önermesi, Afrikalı futbolcuları çıldırttı. Galatasaray'ın eski oyuncusu Fildişi Sahilli Didier Drogba, "Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Afrika bir test laboratuvarı değildir. Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

ETO'O ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Demba Ba da konuyla ilgili fikrini dile getirirken, ülkemizde Antalyaspor ve Konyaspor formaları da giyen Samuel Eto'o Demba Ba'nın gönderisine çok sert bir yorum yaptı. Kamerunlu oyuncu Twitter hesabından, "O... çocukları" paylaşımında bulundu. Eto'o'nun bu yorumu binlerce beğeni alırken sosyal medyada gündem oldu.

İşte o yorum:

NE OLMUŞTU?

Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) Araştırma Direktörü Camille Locht ile Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Jean Paul Mira'nın, bir televizyon kanalında "Kovid-19 aşısının Afrika'da denenmesini" önermesi tepki çekmişti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202