Altay Irkçılığa Hayır Dedi

ABD başta olmak üzere tüm Dünya’yı sarsan George Floyd cinayeti sonrası ırkçılık karşıtı söylemler öne çıkarken, Altay Spor Kulübü sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoyla yaşananlara duyarsız kalmadı.

SPOR 04.06.2020, 10:25
Altay Irkçılığa Hayır Dedi

‘‘Irkçılığa karşı atılan her adım, insanlığın aldığı nefes olacaktır’’ sloganıyla Altay TV ve Siyah-Beyazlı kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda Altay’ın siyahi oyuncularından Helder Tavares, İbrahim Al-Hassan ve Prince Segbefia yer alırken, üçlüye objektifler karşısında Erhan Kartal, Andreas Tatos ve Yılmaz Özeren eşlik etti.

ALTAY BİR MOZAİKTİR…

Cumhuriyetten önce kurulan Altay’ın varoluş felsefesinde özgürlük olduğunu kaydeden Profesyonel Şube Sorumlusu Hilmi Bozok; ‘‘Kulübümüz 1. Dünya Savaşı sonrası işgal altına giren bir milletin yurdunu geri almak için gösterdiği gayret sonucu kurulmuştur. Bu bağımsızlık mücadelesinde yer alan Altay, özgürlük uğruna, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan tek yürek olan vatanseverler tarafından kurulmuştur. Kurucularımız ve başkanlık dahil yönetim kurullarımızda görev alanlar arasında gayri müslimler olduğu gibi efsanelerimizden Vahap Özaltay bir Afro-Türk’tür. Kültürler, dinler ve kökenler bakımından bir mozaik olan Altay Spor Kulübü ırkçılık ve ayrımcılığa karşı söylemini her zaman koruyacaktır.’’ dedi.

AKHİSAR MESAİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan Covid-19 salgını nedeniyle tatil edilen ve yaklaşık 2 hafta sonra yeniden start alacak lig öncesi hazırlıklarını sürdüren Altay, erteleme sonrası ilk rakibi olacak Akhisarspor maçına odaklandı. Çalışmalarını Teknik Direktör Yalçın Koşukavak yönetiminde sürdüren Siyah-Beyazlılarda tedavisi devam eden Gencer Cansev dışında eksik bulunmuyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202