Webinar’da Hemofili Konuşuldu

Teknolojiyi ve bilimsel gelişmeleri yakın bir şekilde izleyen Ege Üniversitesi Medya ve Uygulama Araştırma Merkezi'nin, EGEMM stüdyosunda yayınına başlayan “webinar”larla internet üstünden zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde online (çevrimiçi)  toplantılar ve seminerler yapılmaya devam ediliyor.

SAĞLIK 27.10.2019, 18:30
Webinar’da Hemofili Konuşuldu

Webinar serisini 2.si olan "Hemofilide Minör ve Majör Cerrahi" temalı konu, Doç. Dr. Nur Soyer'in katılımı ile yapıldı. Doç. Dr. Nur Soyer, Hemofili’nin, kanal bozukluğuna sebep olan kalıtsal bir hastalık olduğunu, kız çocuklarında taşıyıcı, erkek çocuklarındaysa hasta olduğu bu hastalığın, nesilden nesile aktarıldığını, kanal bozukluğu ile gelip, ömür boyunca devam eden hemofilide hastaların en fazla eklemlerinin etkilendiğini ifade etti.

Hemofilideki minör ve majör cerrahi olgulardan bahseden Soyer, Hemofilik olan bireyin, her tür cerrahi işlemi geçirebileceğini, bundan ötürü kendilerinin mümkün derece işlemleri planlı yapmaları gerektiğini, bunun için de hemofili tedavi merkezleri gibi birden çok disiplinin bir arada olduğu ortamlarda bu hastalığın cerrahisinin yapılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
açık
banner202