Veteriner Hekimliği 177. Yılında   

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Gökhan Özdemir 177. Yılında Veteriner Hekimliği hakkında şu açıklamayı yaptı.

SAĞLIK 23.10.2019, 10:10 23.10.2019, 10:25
Veteriner Hekimliği 177. Yılında   

Veteriner Hekimlik eğitim ve öğretimi Türkiye’de ilk defa 1842'de İstanbul’da başladı.

Hayvan sağlığı temelinde Veteriner Hekimlik mesleği, günümüzde dünya çapında Tek Tıp Tek Sağlık bakış açısıyla düşünülüyor.

Çünkü Veteriner Hekimlik mesleğiyle; Hayvan sağlığının yanında insan sağlığı, gıdalarda güvenlik, halkın sağlığı, çevrenin sağlığı vb. dünyamız geleceğinde rol oynamakta olan meseleler ile doğrudan ilgili.

2019’dan beri Türkiye’de Veteriner Fakültesi sayısının 32 ye ulaştığı görülmekte. Aslında bu meslek ile alakalı fakülte sayısının çok olması sorun olmamalıdır. Fakülteler çok sayıda mezun veriyor ve kamunun da Veteriner Hekime ihtiyacı olmasına rağmen kamu kurumlarında Veteriner Hekim istihdamının yetersiz düzeyde olduğu görülüyor.

Bununla beraber yeni açılan Veteriner Fakültelerinin teknik donanımı ve alt yapısı için yeterli bütçenin ayrılmadığı görülüyor. Bu da çok sayıda mezunun kendini iyi yetiştirme şansının elinden alınması demektir.

Bundan dolayı YÖK  ve ilgililer Veteriner Fakültelerinin eğitimlerini yönlendirirlerken Tek Tıp Tek Sağlık bakış açısına bağlı kalıp kararlarını vermeleridir.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202