Uzman çocuk doktoru uyardı! Yenidoğanların aşısını geciktirmeyin!

Uzmanı Doç. Dr. Aydın Erdemir, ebeveynlerin COVID-19 salgını nedeniyle çocuklarının aşılarını geciktirmemeleri gerektiğini söyledi.

SAĞLIK 17.04.2020, 14:09
Uzman çocuk doktoru uyardı! Yenidoğanların aşısını geciktirmeyin!

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Neonatoloji (Yenidoğan) Uzmanı Doç. Dr. Aydın Erdemir, ebeveynlerin COVID-19 salgını nedeniyle çocuklarının aşılarını geciktirmemeleri gerektiğini söyledi.

Son günlerde anne ve babalardan, 'Aşıları ertelesek olur mu' şeklinde çok fazla soru geldiğini belirten Doç. Dr. Aydın Erdemir, her aşının zamanında yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ebeveynlerin salgın endişesi nedeniyle çocuklarıyla dışarı çıkmak istemediklerini anlatan Dr. Erdemir, "Çocuklarınızın aşılarını ertelemeyin. Aşıya giderken ve döndüğünüzde gerekli tüm önlemleri alın, tedbirleri uygulayın" uyarısında bulundu.

ÖNLEMLERİNİZİ ALIN

Aşılama çalışmalarının yürütüldüğü Aile Sağlığı Merkezleri tarafından salgın konusunda gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Dr. Erdemir, "Çocuğunuzu aşıya götürürken mutlaka maske takın. İçeride mümkün olduğunca az süre kalın, mümkün olduğunca etrafa dokunmayın. Döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirin, mümkünse duş alın. Çocuğunuzun ve kendinizin ellerini de bol sabun ve su ile yıkayın. Bunlara dikkat ederseniz, hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Aşılarımızı aksatmayalım, aşı ile önlenebilen enfeksiyonlara karşı çocuklarımız en erken dönemde bağışıklık kazansın ki, hastalığa yakalanmasın" diye konuştu.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202