Uyardılar! Havlu yerine peçete kullanın

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, vatandaşlara hijyen konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüse yakalanmamak için havlu yerine peçete kullanılmasını söyledi.

SAĞLIK 19.03.2020, 15:56
Uyardılar! Havlu yerine peçete kullanın

Çin'den yayılan koronavirüsün tüm dünyaya hızla yayılmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, salgın hakkında bilgilendirmede bulundu.

KİŞİSEL ÖNLEM ALINMASI GEREK
Prof. Dr. Yalçın, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’deki koronavirüs vakalarında artış yaşandığını açıklamasının ardından ilgili bakanlıklarla birlikte sundukları önlem paketleri olduğunu söyledi. Alınan tedbirlerin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, sadece kurumların değil, bireylerin de kişisel önlem alması gerektiğini kaydetti.

“TOKALAŞMAK, SARILMAK GİBİ FAALİYETLERDE UZAK DURULMALI”
Vatandaşın bu dönemde hijyenine dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Yalçın, tokalaşmak, öpüşmek ve sarılmak gibi faaliyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. “Kalabalık alanlarda bulunmayın” çağrısında bulunan Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, bulunulan ortamın sık sık havalandırılmasının önemli olduğunu anlattı. Vatandaşların bu dönemde bol bol su içip, beslenme ve uyku düzenlerine özen göstermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Yalçın, C vitamini başta olmak üzere destekleyici vitaminler almanın vücut direncini güçlendirdiğini söyledi. Bireysel hijyene özen gösterilmesi üzerinde duran Prof. Dr. Yalçın, herhangi bir temas halinde ellerin 30 saniye özenle yıkanarak peçeteyle kurulanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202