Sezaryen İle Doğan Bebekler Daha Fazla Hastalık Riski Taşıyorlar!

Almanya'da yapılan bir araştırma sonucunda sezaryen ile doğan bebeklerin normal doğumla dünyaya gelen bebeklere göre daha sık hastalandıkları belirlendi.

SAĞLIK 05.09.2019, 15:07
Sezaryen İle Doğan Bebekler Daha Fazla Hastalık Riski Taşıyorlar!

Son yıllarda sezaryen ile gerçekleştirilen doğumların sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Uzmanlar gerekli haller dışında anne adaylarına sezaryen doğum yapmamaları konusunda uyarılar yapıyorlar. Bununla birlikte Almanya'da sezaryen doğumlar ve bebek sağlığı konusunda bir araştırma yapıldı. Günümüzde pek çok bebek üzerinde yapılan değerlendirmeler sonrasında sezaryen ile doğan bebeklerde hasta olma risklerinin çok daha fazla olduğu belirlendi. 

Normal doğum en sağlıklısı!

Sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerde gelişim bozuklukları görülebiliyor. Bu gelişim bozuklukları hafif ve orta dereceli olarak değerlendiriliyor. Ancak normal doğumla dünyaya gelen bebeklere göre yüzde 9 oranında daha fazla risk taşıdıkları Mobilbahis belirlendi. Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerde kronik bronşit riski normal doğumla dünyaya gelen bebeklere göre yüzde 10 oranında artmış durumda.Özellikle okul çağına başlayan çocuklar üzerinde yapılan bir değerlendirme sonrasında dikkat eksikliği ve hiperaktive de yüzde 16 oranında daha büyük risk grubu oluşturmaktadır. 

2008 yılından bu yana dünyaya gelen bebekler üzerinde yapılan araştırma son derece dikkat çekmiş durumda. 8 yaşına kadar hem sezaryen hem de normal doğumla doğan bebeklerin sağlık durumları incelendi. Pek çok hastalığa karşı daha savunmasız oldukları öğrenildi. Uzmanlar mecbur kalınmadığı müddetçe sadece zorunlu durumlarda sezaryen yapılması gerektiğini ilerleyen yıllarda bebek sağlığı ve gelişimi açısından önemi ile birlikte anlatılıyor. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202