Sağlık İçin 10 bin Adım

Her sene dünya çapında 3-4 Ekim tarihlerinde ‘Dünya Yürüyüş Günü’ adı altında çeşitli etkinlikler yapılıyor.

SAĞLIK 04.10.2019, 12:21
Sağlık İçin 10 bin Adım

Dünya Yürüyüş Günü’nden ötürü açıklama yapan Doktor Onur Oral, düzenli bir şekilde yürüyüş yapmanın, insanlığı tehdit eden obezite sorununun engellenmesinde bilimsel bir tedavi yöntemi olduğunu dile getirdi.

Sağlıklı bir hayatın sırrının günlük 10 bin adım atmaktan geçtiğini vurgulayan Onur Oral, sağlığı korumak amacı ile yapılacak olan en yaygın ve pratik fiziki aktivitenin yürüyüş yapmak olduğunu, bunun çok etkin bir yol olarak dikkat çektiğini ifade etti.

Vücudun  fazla yağ depolanmasıyla meydana gelen obezitenin bazı fiziki ve ruhi problemlere yol açtığını vurgulayan Oral, tüketilenin daha fazlasının enerji alınmasıyla obezitenin oluştuğunu, beslenmedeki ve fiziksel aktivitelerdeki alışkanlıkların obezitenin daha sık meydana gelmesine yol açtığını söyledi.

Doktor Onur Oral, sağlıklı yaşamın ve obezite kökenli hastalıkların engel olunmasında en iyi tekniğin, Betmatik haftalık 3 gün 30 dakika yavaş yürüyüş ile başlayarak haftalık 5 gün 45 dakika tempolu yürüyüşe çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202