"Sağlık çalışanlarına ek ödeme kapsamı genişletilmeli"

Genel Başkan Demircan, Bakan Koca'nın sözünü hatırlatarak sağlık çalışanlarına yapılacak ek ödemelerin kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK 14.04.2020, 16:24
"Sağlık çalışanlarına ek ödeme kapsamı genişletilmeli"

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından sağlık çalışanlarına 3 ay süreyle yüzde 100 tavan oranı ile ek ödeme yapılacağı sözünü hatırlattı. Sağlık personeline ek ödemelerin yüzde 100 tavan oranından ödenmesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIN KAPSAMIYOR

Devletin sağlık çalışanları için ödül niteliğindeki bu uygulaması için teşekkür eden Demircan, "Bu ödül, tüm sağlık çalışanlarını kapsamadığı gibi, geçmişte olduğu gibi bugün de motivasyonu bozmaktadır. Şöyle ki; hekim arkadaşlarımız ile hekim dışı (ebe, hemşire, sağlık memuru) arkadaşlarımız arasında ciddi bir fark doğurmuş;  teknik hizmetler, genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve sürekli işçi kadroları ile birinci basamak sağlık hizmetlerinin bir kısmı ile hizmet alımı yolu (radyoloji v.b.) ile fiilen çalışanlar ve kronik rahatsızlıkları nedeniyle idari izinli sayılan arkadaşlarımızın tamamı kapsam dışı bırakılmıştır" diyerek uygulamadaki eksiklere de dikkat çekti.

"KAPSAM GENİŞLETİLMELİ"

Uygulamanın tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Demircan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu günlerde sağlık hizmetlerinin sunumunda her bir sağlık çalışanı ağır risk altındadır ve sağlık hizmetlerinin sunumu bir ekip işidir. Bu yönetmelik bu yönü ile eksik düzenlenmiştir, sağlık çalışanları adına bir bütünü kapsayacak şekilde düzenlenmesi ise talebimizdir. Ve ayrıca sendikamıza başvuran birçok sağlık çalışanı arkadaşımız maaşlarında icra kesintisi bulunduğunu belirtmişlerdir. Üç ay süre ile tavan oranından yapılacak ödemeden doğacak fark icra dosyalarına kesilecektir. Bu durumda olan sağlık çalışanlarımız adına Sayın Cumhurbaşkanımızdan arz ve talebimiz yeni bir düzenleme ile fark ücretlerinin icra dosyalarına kesilmemesi yönündedir. Özveri ile görevini yapan başta Sağlık Bakanımız Koca ve ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Hastalarımıza şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202