Rotary Hedefi Tamamladı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu tarafından Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Çocuk Kliniği’ne her hastaya bir tane olacak biçimde hasta başı takip monitörünü bağışladı.

SAĞLIK 23.11.2019, 09:48
Rotary Hedefi Tamamladı

Küresel Teşvik Projesi çerçevesinde 215 bin TL’lik 12 tane Drager marka hasta takip monitörü ve bu monitörlerin bağlı bulunduğu bir tane adet merkezi kontrol monitör sistemi bağışlandı.

Her hastada bir tane olması gereken ama bu hastanede toplamda 2 adet olduğu ve aciliyet durumuna göre hastadan hastaya taşınması gerektiği anlaşıldığı için böyle bir adım atıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 sene evvel Çakabey Rotary Kulübü’nce “Ekranda Hayat Var” projesiyle 4 tane hasta takip monitörü kliniğe bağışlanmıştı. Toplamda 16 yataklı klinikte her hastaya ayrı bir monitör sağlanması için küresel teşvik proje çalışmaları gerçekleştirilip toplam 17 tane hastaneye teslim edildi.

Hasta takip monitörleriyle, hasta bakımları ve takipleri esnasında EKG, kalp atımı, oksijen satürasyonu, basınç, ısı gibi parametreler izlenebiliyor ve geçmişe yönelik kayıtlar hafızada kaydediliyor.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202