Rektör Budak’tan teşekkür belgesi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) ile Ege Üniversitesi (EÜ) Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) işbirliğinde, Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, meme kanserine yönelik bilgilendirme görselleri hazırlandı. Toplumun her kesiminin bilgi sahibi olabilmesi amacıyla EÜTF Meme Kanseri Konseyi üyesi, farklı disiplinlerden akademisyen ve hekimlerle uzmanlık alanlarına göre kısa bilgilere yer verilen projede emeği geçenlere teşekkür eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyada akciğer kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olan meme kanseri, kansere bağlı ölümler arasında da yine ikinci sırada yer almaktadır. Bunun bilincinde olarak çeşitli projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK 30.10.2020, 10:34 ecem ata
Rektör Budak’tan teşekkür belgesi

EÜTF ve EGEMM işbirliğinde hayata geçirilen projede görev alanlarla EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak düzenlenen törenle teşekkür belgesi verdi. EÜTF Meme Kanseri Konseyi üyesi, farklı disiplinlerden 10 akademisyen ve hekimin uzmanlık alanlarına göre kısa bilgiler verdiği videoların farkındalık oluşturulmasında önemli olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Dünyada akciğer kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olan meme kanseri, kansere bağlı ölümler arasında da yine ikinci sırada yer almaktadır. Kadınlarda görülen en sık kanser türü olan meme kanseri, az da olsa erkeklerde de görülmektedir. Toplumun her kesimini ilgilendiren ve her insanda görülme riski bulunan meme kanserinin tedavisinde erken tanı önemli bir yere sahip. Medya merkezimiz, tıp fakültemizle yakın işbirliği içinde çalışıyor. Tıbbi anlamda sağlık hizmeti verilirken erken tanı teşhis açısından farkındalığın oluşturulması açısından bu projelere de ihtiyaç var. Mümkün olduğu kadar, hocalarımızın yanında olarak maddi manevi destek veriyor, çalışmalarının kamuoyu ile paylaşılması noktasında özel destek veriyorum. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi

ERKEN TANIDA TAMAMEN TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Toplumun her kesiminin rahatlıkla bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde hazırlanan videolarda, meme kanserinin tanı, teşhis, tedavi ve tedavi sonrası takibi gibi süreçlerine ilişkin konular ele alındı. Meme kanserinin özellikle erken tanı durumunda tamamen tedavi edilebilmesinin önemine vurgu yapılan projede, kişisel muayene, herhangi bir kitleye rastlanması ya da hastalık bulgusu görülmesi durumunda nelerin yapılacağı, tedavi ve tedavi sonraki süreçlere değinildi. Ege Üniversitesinin dijital platformlarında yayınlanan projeye, EÜTV ve Radyo Ege Kampüs’te de yer veriliyor.

Yorumlar (0)
açık
banner202