Organ Bağışında İzmir Bir Numara

Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikler ile organ bağışının önemi vurgulandı.

SAĞLIK 08.11.2019, 12:33
Organ Bağışında İzmir Bir Numara

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde yapılan törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, organ bağışında İzmir ilinin ve İzmir’de de Bornova ilçesinin ilk sırada olduğu belirterek bu başarıdan ötürü büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Ege Üniversitesi Hastanesinin birçok ilki gerçekleştirdiğini ve toplum sağlığı için sürekli yeni hizmetler ortaya koyduğunu ifade eden Budak, üstün özelliklere sahip sağlık hizmetleri ile ülkenin ve bölgenin en mühim hastanelerinden bir tanesine sahip olan üniversitede; sağlık alanında hassasiyet gösterdikleri konulardan ilkinin ‘organ nakli’ olduğunu, Organ naklinde tüm kategorilerde nakil yapabilmekte olan tek merkezin kendileri olduğunu, bilhassa karaciğer nakli ile alakalı Türkiye’nin en tecrübeli ekiplerinden biri ile çalıştıklarını, Sağlık Bakanlığı’nca 'A Plus Hastane' seçildiklerini, vatandaşlara hem organ ve doku nakli hem de diğer sağlık hizmetlerinin en iyi biçimde verilmeye devam edileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202