Mobil KETEM İlk Durağında

Teknolojisi yenilenmiş olan “Mobil Tarama TIRI”nın 1. durağı, Türkiye’nin sayılı tekstil şirketleri arasından olan Üniteks oldu.

SAĞLIK 11.10.2019, 11:22 11.10.2019, 11:23
Mobil KETEM İlk Durağında

Dünyada her sene 17 milyon kişinin kansere yakalandığı biliniyor. Türkiye’de ise bu sayı ortalama 160 bin… Erken teşhis ise kanserin için en önemli nokta. Bu Trbet yüzden kanser ile alakalı farkındalık oluşturmak için “Mobil KETEM” yani Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi,  destek projeleri çerçevesinde Üniteks’e gitti.

Yenilenerek 3’lü kanser taraması yapabilecek teknolojiyi içinde barındıran TIR, 335 kadının çalıştığı Üniteks’te kanser taraması yaptı. Proje ile çalışıp vakit bulamayan ve kendisine zaman ayıramayan kadınları kansere karşı bilinçlendirilme amacı güdüyor.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Üniteks yerleşkesinde yapılan törende Üniteks yetkililerince yapılan konuşmada Mobil KETEM’in bu projesine ev sahipliği yapılmasından mutluluk duyulduğu, çalışanların kendileri için önemli olduğu kadın çalışanların ise gözlerinde ayrı bir yerleri olduğunu belirttiler.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202