Koronavüse karşı kapalı alanlarda bu yöntem uygulanıyor!

Corona virüsü tüm dünyayı korkutmayı sürdürürken, henüz vakaya rastlanmayan ülkemizde başta AVM’ler ve okullar olmak üzere birçok kurum ve işletme, dezenfeksiyon uygulamalarıyla önlem alıyor

SAĞLIK 06.03.2020, 17:01
Koronavüse karşı kapalı alanlarda bu yöntem uygulanıyor!

İlk kez Çin’de görülen ve giderek dünyaya yayılan corona virüsüne karşı Türkiye, en iyi önlemleri alan ülkeler arasında öne çıkıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yönetiminde virüsün ülkeye girmemesi için bütün önlemler alınırken, diğer kurumlar, belediyeler, AVM’ler, okullar ve gıda kuruluşları da bilimsel yöntemler uyguluyor. Bunların başında ortam dezenfeksiyonu uygulamaları geliyor. Dezenfeksiyon uygulamalarıyla önlem alan kurumlar arasında Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri de yer alıyor.

RİSKİ EN AZA İNDİRİYOR

Ortam dezenfeksiyonu uygulamaları, ortamdaki mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyon ve bulaşma risklerine karşı etkili oluyor. Uygulamada, özel ULV cihazı kullanılarak dezenfektan madde, 5-6-7 mikron kuru buhar formuna dönüştürülerek havada asılı kalması sağlanıyor. Böylece ortamdaki patojen dozu en düşük düzeye çekilerek insanların maruz kalacağı enfeksiyon riskleri en aza indiriliyor. Kullanılan teknik, corona virüsü, grip, nezle,hepatit gibi hastalıkların yayılmasını engelleme konusunda yüksek etkinlik sağlıyor.

DUYARLILIK ARTTI

Ortam dezenfeksiyonu yöntemini uygulayan kuruluşlardan TM Group-Dezenfeksiyon.Net Genel Müdürü Oytun Nalbantoğlu, özellikle okul, AVM, toplu taşıma firması, otel, restoran gibi insanların topluca yararlandığı işletmelerin bu teknikle virüslere karşı önlem aldığını söyledi. Nalbantoğlu, corona virüs tehlikesi nedeniyle firmaların dışında ailelerin de duyarlılığının arttığını belirterek “Corona virüsünün gündeme gelmesiyle, dezenfeksiyon konusunda duyarlılık arttı. Özellikle, evinde çocuk, hasta ve yaşlı olan aileler bu yöntemi tercih etmeye başladı” dedi.

10-15 DAKİKADA UYGULANIYOR

Oytun Nalbantoğlu, işlemin 100 metrekarelik bir alanda yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünü belirtti. Kullanılan maddenin bitkisel ve ekolojik olduğunu kaydeden Nalbantoğlu şöyle devam etti: “Ortam dezenfeksiyonu uygulaması, toksik özellik sergilemeyen, ıslaklığa yol açmayan, geride kalıntı bırakmayan, nemlilik, paslanma göstermeyen, sağlığa zararı olmayan, dezenfekte edilmek istenen mekanın her santimetrekaresine yavaşça ve tamamen çökmesini sağlayan özel bir çalışmadır. İşlemden 10 dakika sonra, mekan kullanılmaya başlanabilir.”

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202