Kızının Hayali İçin İzmir'e Sağlık Köyü Kuracak

İş adamı Peter Bolinger, kanser sebebiyle hayatını kaybeden 32 yaşındaki kızı Carolin’in isteği yerine getirebilmek için Seferihisar’da dev bir yatırım yapacak.

SAĞLIK 09.10.2019, 17:20
Kızının Hayali İçin İzmir'e Sağlık Köyü Kuracak

Alman iş adamı 66 yaşındaki Peter Bolinger, 32 yaşındayken kanserden vefat eden kızı Carolin’in hayali olan sağlık köyünü Seferihisar’da kuracak. Termal turizm amacı ile kurulacak sağlık köyü projesinde 800 doktor bulunacak. Proje için önceki hafta İzmir’e gelen ve Buinvestment Yatırım Gayrimenkul Şirketi Başkanı Burhan Uçan’la görüşen Alman iş adamının, Seferihisar Doğanbey’de Terman Turizm Projjesi olarak Bakanlıkça Kabul edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle Seferihisar Belediyesi’nce 1/1000’lik uygulamaları bitirip askıya alınan Alana 150 milyon euro değerinde yatırım yapacağı belirtildi.

Alman Hastaları Türkiye'ye Yönlendirecek 


Burhan Uçar, Yeni Asır Gazetesi’ne Nerobet yaptığı açıklamalarda, “İlk hedef Doğanbey, 2’ncisiyse Urla civarı yerini stratejik açıdan belirtmiyoruz. İspanya’ya termal turizmine giden Alman hastaların, bu sayede İzmir’e gelmeleri planlanıyor” diye konuştu. Uçan ile buluşan ve bölgede incelemeler yapan Bolinger’in arazi alımını onayladığı ve işlemlerin başlatılmasını istediği kaydedildi. Uluslararası bir bankada üst düzey yöneticilik yapan Bolinger’in yaşamı, kızı Caroline’nin 2017 senesinde vefat etmesinin ardından değişti. Gönüllü sağlık elçiliği yapan, kendini sağlığa adıyan iş adamı, kızının en büyük hayali olan termal turizmi sağlık köyü projesi için Türkiye’yi seçti. Bir sağlık fonunda yönetici olan Bolinger, sigorta tavsiyesi ile Almanları Türkiye'ye çekecek.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202