Kıbrıs Şehitleri'nde Pembe Yürüyüş

Meme Kanseri Farkındalık ayı etkinlikleri için Kıbrıs Şehitleri Caddesi pembeye büründü.

Kıbrıs Şehitleri'nde Pembe Yürüyüş

Konak Belediyesi, içinde bulunduğumuz Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı olması sebebiyle sivil toplum örgütleri ile birlikte toplumu bilinçlendirme eylemleri düzenlemeye devam ediyor.

Bu eylemlerin en dikkat çekenlerinden biri de, Meme Kanseri Farkındalık ayına özel, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen “Pembe Yürüyüş” oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un destek vererek en önde katıldığı korteje İzmir Meme Hastalıkları Derneği, Meme Kanseri ile Savaşım Derneği (MEMEKANDER) ve Atlas Vakfı’nın yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP Konak İlçe Kadın Kolları da eşlik etti.


Meme kontrollerinin Bets10 düzenli yaptırılmasının önemi konusunda farkındalık yaratmak ve meme sağlığı konusunda kadınları bilinçlendirme amacı taşıyan etkinlik yoğun ilgi gördü ve vatandaşların alkışlı desteğini aldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen konuşmalarla sona erdi. Türkan Saylan Sanat Merkezi önünde yaptığı konuşmada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pembe tişörtünü giyerek yürümekten duyduğu mutluluğu ifade ederken, “Bugün önemli bir farkındalık yürüyüşü yaptık. Kadınlarımızın en fazla yakalandığı kanser türü olan meme kanserinin tedavisinde en önemli nokta, diğer kanser türlerinde de olduğu gibi erken teşhis ve tanı. Erken teşhis için ise kadınların kendi kontrollerini kendilerinin yapmaları bu hastalığın fark edilmesinde büyük rol oynuyor ve rutin doktor kontrollerini aksatmamak hayat kurtarıyor. En azından bir hasta kardeşimizin bile hastalığını erken teşhis etmesi, onun hayata tutunmasını sağlayacaktır. ” diye konuştu. Konuşmaların ardından İzmir Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Ayşenur Oktay Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, desteklerinden ötürü plaket verdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202