Kamuran Parıltı Çocuk Felci İle Yaşamayı Anlattı

Alsancak Rotary Kulübü Uluslararası Rotary tarafından ilan edilen “24 Ekim Dünya Polio” Günü’ne dikkat çekmek amacıyla 3 yaşında geçirdiği “Çocuk Felci” nedeniyle hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalan Kamuran Parıltı’yı konuk etti. Kamuran Parıltı değişen hayatını “Çocuk Felci ile Yaşamak” konusuyla anlattı.

SAĞLIK 24.10.2020, 14:26 Ecem Atabay
Kamuran Parıltı Çocuk Felci İle Yaşamayı Anlattı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Alsancak Rotary Kulübü, Çocuk Felci aşısını bulan Amerika’lı doktor ve bakteriyolog Jonas Edward’ı anmak için Uluslararası Rotary tarafından on yılı aşkın süre önce ilan edilen “24 Ekim Dünya Polio Günü”ne dikkat çekmek amacıyla küçük yaşta çocuk felci hastalığı geçiren Kamuran Parıltı’yı ağırladı. 3 yaşında yüksek ateş ile başlayan hayat hikayesinde, “3 yaşına kadar yürüyebiliyordum hatta o döneme ait resimlerim var ve ayakta durabildiğim halimi hatırlıyorum. 3 yaşında grip ve yüksek ateş ile kızamık geçirerek test edilmeden vurulan penisilin iğnesi sonucunda Çocuk Felci oldum. Bunun üzerine ailem tedavime devam edebilmek için diğer üç kardeşimle birlikte Nazilli’den İzmir’e taşındı. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde uzun süren bir tedavi süreci sonrası babam bir gün eve koltuk değnekleri ile geldi ve bundan sonra onlarla yürüyebileceğimi söyledi. O günden sonra benim için engelleri dolu yeni bir hayat başladı. Engelli olduğum için ilkokuldan sonra okuyamadım. Ergenlik dönemimde uzun bir süre pek çok engelli gibi kendimi eve kapattım ve hayata küstüm. Durumu kabullenmem yıllarımı aldı ve nihayet hayata bu şekilde devam edemeyeceğimi anladıktan sonra 19 yaşıma girdiğimde işçi bulma kurumuna giderek iş aramaya başladım ve TEKEL’in mutfağında işe başladım. Burada çalışırken muhasebe ve daktilo kurslarına giderek kendimi geliştirdim ve katip kadrosuna alındım. Başardıkça ve toplum içinde var oldukça kendime olan güvenim arttı. Engelli koşu gibi tek tek bütün engelleri aştım. Evlendim ve yine benim gibi çocuk felci olan eşimle birlikte iki çocuk büyüttüm. Bugüne kadar pek çok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında ve yönetiminde yer aldım. “Engelsiz İzmir” projesinin hayata geçilmesinde ve bütün ilçe belediyelerle her türlü engelin kaldırılmasında pek çok faaliyetlerde bulundum. Çocuk Felci benim hayatımı baştan sona değiştirdi ama ben başka çocukların da hayatları değişmesin diye Rotary’nin Çocuk Felci’ni dünya üzerinden silme kampanyasını sonuna kadar destekliyorum.” diye konuştu.

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Avukat Sezai Nüzhet Noyan ise, “Rotary’nin gelmiş geçmiş en büyük projesi olan Polio Aşısı ile Çocuk Felci’ni yeryüzünden silme çalışmasına büyük bir farkındalık oluşturduğumuz toplantımızda engellerin bedenlerde değil zihinlerde olabileceğini anlatan konuşmasıyla değerli konuğumuza çok teşekkür ediyoruz. Rotary’nin 1979 yılında Filipinler’de Polio eradikasyonu için 6 milyon çocuğa aşı ulaştırma projesi ile başlayan Polio mücadelesine her yıl çeşitli kampanyalar ile destek veren kulübümüz konuğumuz adına Rotary’nin Çocuk Felci Fonu’na bağışta bulundu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202