İzmir Tabip Odası: Sağlık çalışanlarının konaklama sorunu çözülmeli!

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, sağlık çalışanlarının temel ihtiyaçlardan olan barınma sorununun çözülmesi gerektiğine dair bir basın açıklamasında bulundu.

SAĞLIK 14.04.2020, 16:40
İzmir Tabip Odası: Sağlık çalışanlarının konaklama sorunu çözülmeli!

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, koronavirüs (Covid-19) test sonucu pozitif olan ancak semptomları olmadığı için tıbbi durumu hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen ve evinde istirahat eden çok sayıda sağlık çalışanı olduğunu söyledi. İzmir Tabip Odası, virüsü ailesine ve yakınlarına bulaştırmaktan çekinen sağlık çalışanlarının konaklama sorunun acil olarak çözümlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ARABALARINDA KONAKLIYORLAR

Sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, mümkünse şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanmasını talep eden İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, "Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir" açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık  Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir. İzmir  Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi  konusunun ivedilikle ele alınmasını  İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik. 

Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir.

Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202