'Hayat Olabilirsin Festivali’ rekor kırdı

Geçtiğimiz hafta İzmir Karşıyaka'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen 'Hayat Olabilirsin' Festivali'nde rekoru kırıldı. İki gün süren festival’de Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü standında 257 organ bağışı ile İzmir rekoru kırılırken, Kızılay'ın kan bağış otobüslerinde 225 kan bağışı ve 136 kök hücre bağışı yapıldı

SAĞLIK 11.01.2020, 13:40
'Hayat Olabilirsin Festivali’ rekor kırdı

İzmir'in Karşıyaka alışveriş merkezinde düzenlenen Hayat Olabilirsin Festivali, kamu, belediye, sivil toplum örgütleri ve yurttaşların desteği ile geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi.

Kök hücre, kan bağışı ve organ bağışı konularında halkı bilgilendirmek ve bağışı teşvik etmek için tertiplenen etkinlikte iki günde bağış rekoru kırıldı. Kök hücre, kan ve organ bağışı hakkında bilgilendirici konuşmaların yapıldığı festivale katılanlar etkinlik alanında düzenlenen konserlerle eğlenceli vakit yaşadı.

İZMİR REKORU

'Belki de Sensin', 'İzmir Hasta Çocuk Evleri', 'Mutlu Olalım' ve 'Yaşa Çocuk' derneklerinin katılımlarıyla destek verdiği etkinlikte bağış rekoru kırıldı. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan organ bağış standında iki gün boyunca  257 organ bağışında bulundu. Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürlüğü yetkilileri de etkinlik boyunca kan bağış otobüslerinde 225 kan bağışı ve 136 kök hücre bağışı gerçekleştiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202