Doktorlar: Para, alkış istemiyoruz!Sağlıkta şiddeti önleme yasası istiyoruz

Türk Tabipler Bİrliği (TBB) Başkanı Sinan Adıyaman katıldığı bir programda Koronavirüs karşısında hekimlerin elinden geldiğinin yaptığını belirtirken "para,alkış istemiyoruz! sağlıkta şiddeti önleme yasası istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Doktorlar: Para, alkış istemiyoruz!Sağlıkta şiddeti önleme yasası istiyoruz

İZMİR GÜNDEM-Habertürk programında Koronavirüs konusunda görüşlerini belirten Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman'dan hükümete çağrı geldi. Adıyaman " biz işimizi her zaman en iyi şekilde yapıyoruz. Alkış almak için yapmıyoruz" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLEME YASASININ GEÇMESİNİ İSTİYORUZ
Performan ödemesinin dün o şekilde açıklanması şık olmadı. Biz para istemiyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi yasa tasarısıın bir an önce onaylanmasını istiyoruz. Daha dün genç bir doktor arkadaşımız darp edildi.Sosyal mesafe konusunda uyaran arkadaşımız darp ediliyor.Yıllardır işimizi düzgün ve özverili bir şekilde yapıyorduk. Kimseden alkış almak veya para almak için yapmıyorduk.


EKİPMAN EKSİĞİ VAR
Salgının başındayız. Ekipman eksiğimiz var. Yurdun dört bir yanından bilgi alıyoruz. Şuan arkadaşlarımızın gerçekten ekipman ihtiyaçları var.Risk analizi yapıldı. Maske yok,eldiven yok, koyurucu giysi yok. 


TEST YAPIN 
Testler için baştan biri şunu söylüyoruz. Çok yerde yapın. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı 3 şey yapın diyor. Ne diyor?Test yapın, test yapın, tesp yapın.

TOPYEKÜN SAVAŞ
Bu bir topyekün savaştır.Hep beraber birlikte mücadele etmeliyiz. Topluma önemli bir görev düşüyor. Toplumu izole etmemiz gerekiyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202