Diziler Sağlığımızı Tehdit Ediyor

İnternet ve teknoloji alanındaki gelişmelerde hayatımıza giren internet dizileri, televizyonla birlikte sağlığımızı büyük ölçüde tehdit ediyor.

Diziler Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Teknoloji ve internetin gelişimi ile hayatımıza giren dijital dünya günlük rutinimiz içinde önemli bir yer işgal ederken, televizyon ekranları başında geçirilen uzun saatler, sağlığımızı için ciddi tehdit oluşturmaya başladı.

Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanı Dr.Fizyoterapist Hülya Özlem Coşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital dizi ve film platformlarında sezon sezon yayınlanan diziler televizyon başında geçirdiğimiz vakti arttırıyor, bu da sağlığımızı olumsuz etkiliyor” dedi.

Teknolojik aletlerle geçirilen uzun süreler başlı başına boyun ve omurga rahatsızlıklarının sebebi olarak kabul edilirken, son yıllarda hayatımızda büyük yer kaplamaya başlayan dijital dizi ve film platformları da bizi ekran başına bağlayarak yeni sorunların kaynağı olmaya devam ediyor.

Özellikle dijital platformlarda dizilerin tüm sezonlarının bulunması, bir bölüm tamamlanıp hemen ara vermeden öbür bölümü izleme şansı tanıması ekran başında geçirilen süreyi arttırırken, boyun ve omurga rahatsızlıklarının artmasına da neden oluyor.

Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanı Dr.Fizyoterapist Hülya Özlem Coşkun, ekran karşısında geçirilen süre uzadıkça boyunda fıtık, kireçlenme, hareket kısıtlılığı, sinir sıkışması, omurgada bozulma, kol ve omuz kaslarında hasar gibi ciddi rahatsızlıkların görülme riskinin de arttığını söyledi.

Boyun ağrılarının pek çoğunun egzersiz ve fizyoterapi uygulamalarıyla kısa sürede tedavi edildiğini vurgulayan Dr. Coşkun, “Çocuklarımızı sürekli uyarmak yerine, örnek olmak için önce kendi telefonlarımızı elimizden bırakmamız gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Şimdi artık televizyon karşısında dizi izlerken hem kendimize hem çocuklarımıza bölüm sınırlaması getirerek ekran karşısında geçirilen vaktin mutlaka düşürülmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202