Diyabette Avrupa Birincisiyiz

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Farkındalık  Günü’nde yürüyüş yapıldı.

SAĞLIK 16.11.2019, 13:40
Diyabette Avrupa Birincisiyiz

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nca yapılan etkinliğe hastane çalışanları ile beraber diyabet hastaları ve hastaların yakınları büyük bir ilgi gösterdiler.

Yürüyüşten önce diyabet ile alakalı açıklamalar yapan Prof. Şevki Çetinkalp, diyabetin bildikleri en eski hastalıklar arasında olduğunu ve dünya genelinde ‘epidemik’ biçimde artışını sürdürmeye devam ettiğini ve 2025 senesinde her 3 kişiden 1’nin diyabet hastası olma tehlikesi ile karşı karşıya geldiklerini belirtti.

Teknolojik gelişmeler ve yeni ilaçların kullanılmasına rağmen diyabetin, günümüzün en mühim sağlık problemleri arasında olduğunu belirten Çetinkalp, Dünyada her 10 kişiden 1’inin diyabetli iken, ülkemizde bu oranın ortalama her 7 kişiden 1’i olacak şekilde yükseldiğini, Son 10 senede Türkiye’de Diyabetin çok hızlı bir şekilde arttığını ve maalesef Avrupa ülkeleri arasında 1. sıraya yükseldiğimizi, bu artışla 2025 senesinde ulaşılacak tahmini oranında her 3 kişiden birinin diyabetli olması şeklinde olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
açık
banner202