Bortar, gıda güvenliğini tescilledi

Bortar Yemek, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) koronavirüs pandemisi önlemleri kapsamında üretim aşamalarında covid-19 önlemlerini uygulayan işletmelere verdiği “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni aldı.

SAĞLIK 27.08.2020, 14:59 Ecem Atabay
Bortar, gıda güvenliğini tescilledi

TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı kapsamında belirlenen şartları yerine getiren Bortar Yemek, “TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Bortar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, pandemi nedeniyle her iş alanında olduğu gibi yemek sektöründe de yeni normallerin oluştuğunu belirterek, hijyen ve güvenliğin teminatı olan bu belgeyi almaktan mutlu olduklarını söyledi. Yemek sektöründe hijyen, temizlik ve sağlıklı gıdanın zaten olmazsa olmaz bir kıstas olduğunu hatırlatan Küçükkurt, “Bortar olarak zaten bu kriterlere azami oranda uyan bir kuruluşuz. Her gün binlerce yemek çıkaran bir firma olarak bu belgeyi almamamız söz konusu olamazdı” dedi.

Güvenli yemeğin adresi Bortar

Bu sertifika sayesinde covid-19’a özel önlemlerin kurumumuzda alındığını belgelediklerini söyleyen Küçükkurt, “Sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımını gözeterek normalleştiğimiz bir dönemde bu sertifika, iş yerlerine dönen çalışanların, firmamızdan temin edilen yemekleri gönül rahatlığı ile tüketebileceklerinin garantisidir” dedi.

Bu belgenin bir yıllığına verildiğini ve önümüzdeki yıl süresi bitince aynı kriterlere uyulup uyulmadığı kontrol edilerek uzatıldığını hatırlatan Küçükkurt, “Bortar olarak her zaman insan sağlığına önem verdik, covid-19 karşısında da bu duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyiz. Bu konuda alınması gereken tüm önlemleri almaya, yeni gündeme gelecek her tür yeni önleme de hızla adapte olarak uygulayacağımıza emin olabilirsiniz. Hem müşterilerimize hem kurumumuza bu sertifika hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202