Bebekler İçin Mucize Besin: Anne Sütü

Tüm annelerin bebeklerine özel bir şekilde ürettiği mucize anne sütü, bebeğin ilk 6 ayında ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içermektedir.

SAĞLIK 08.10.2019, 11:12 08.10.2019, 11:19
Bebekler İçin Mucize Besin: Anne Sütü

Doç. Dr. Hafize Öztürk Can, Emzirmenin, bebeğin büyümesinde ve gelişmesinde çok önemli olduğunu, emziren annelerin hormonlarının salınımı sebebi ile rahatlama ve meme kanserine engel olma gibi etkilerinin olduğunu, bunun yanında anne ve bebeğin aralarındaki bağı kuvvetlendirdiği ve bebeğin temel güven duygusunu geliştirdiğini ifade etti.

İçerik olarak anne sütünün, bebeğe çok uygun besinler sağladığını belirten Can, bebeğin, ilk 6 aya kadar su dahil hiçbir ek gıda almaması, yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerektiğini ama annenin etkin emzirememe durumunda ve bebekte bir sağlık sorunu olduğunda bebeğin ek besinler ile beslenebileceği, anne sütünün eşsiz olduğunu ama anne sütü alamayan bebeklerin de var Redwin olan şartlara göre inek sütünü ya da keçi sütünü tercih edilebileceğini, bebekte alerji olması durumunda ise mutlaka bir doktora danışılması gerektiğini belirtti.

Eğitim Alınmalıdır

Annelerin emzirme hakkında bir eğitim almalarının da önemli olduğunu vurgulayan Can, eğitimin gebelikten itibaren alınması gerektiğini, meme bakımı için de eğitimin gerektiğini ve bu eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202