Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusu

İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Müdürlüğü, İyi Parti Üyesi Ümit Özdağ hakkında ‘’Mülteciler, Türkiye’nin yapısını değiştirecek ve milli devleti ortadan kaldıracak.’’ sözleri sebebiyle halkı düşmanlığa sevk ettiği ve galeyana getirdiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

POLİTİKA 11.10.2019, 18:33
Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusu

İyi parti üyesi Ümit Özdağ, kişisel sosyal medya hesaplarından ‘’2040 Demografik Felaket Senaryosu’’ adı altında bir video paylaştı. Paylaştığı videoda AKP hükümetinin Türkiye’nin 2011’den günümüze kadar izlemiş olduğu yanlış yöntemler sonucunda kavimler göçü ile karşı karşıya kalındığını, Suriyeliler Türkiye’de kalmaya devam ederse 2040 senesinde 10.4 milyona ulaşacağını, tüm ülkelerden gelen göçmenleri de hesaba kattığımızda 12.4 milyona ulaşacağını iddia etti. Milli devleti tasfiye edecek ve Türkiye’nin jeopolitik yapısını değiştirecek bir tabloya bu haliyle onay veriyor musunuz, sorusunu yöneltti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Özdağ’ın sadece teori olarak sunduğu bu iddiaların halkı mültecilere karşı düşmanlığa ve nefrete sevk ettiğini söyledi ve temel yapısı olmayan bu iddialar sebebi ile Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Özdağ, bunun üzerine Göç İdaresi Başkanlığı’na sosyal medya üzerinden cevap vererek ‘’ Siz bürokratlar öncelikle devlet terbiyesinin ne olduğunu öğrenin. Aradan çekilin de konuyu siyasetçiler konuşsun. Siyasetçiler ise benimle yüzleşmek yerine bürokratların ardına saklanıyorsa ortaya böyle çirkin ve zavallı tehditler Piabet çıkıyor işte. Hiç beklemeyin, suç duyurunuzu yapın.’’ dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202