Tuncay Özkan’dan Dikkat Çeken Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan dün akşam twitter hesabından önemli bir paylaşımda bulundu.

Tuncay Özkan’dan Dikkat Çeken Mesaj

Parti içerisinde çok sesliliğe ve demokrasiye verdiği önemle bilinen ve bünyesinde yer alan politikacıların konuşma ve mesajlarına sansür uygulamayan CHP’de bazı isimlerin televizyon ekranlarında parti adına konuşmaları rahatsızlık yarattı.

31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç elde eden Cumhuriyet Halk Partisi’nden son dönemde ekrana çıkan bazı partililer için CHP’liler tarafından “Neden bu isimler CHP’yi ekranda temsil ediyor?” soruları sorulur hale gelmişti.

Özellikle 31 Mart seçimleri öncesi CHP’yi görmeyen bazı ana akım televizyon kanalları, 31 Mart sonrası da Kılıçdaroğlu’na bayrak açan isimlere ekran yüzü olarak sık sık yer veriyorlar.

Aralarında Erdal Aksünger, Gülay Yedekçi ve Namık Havutça’nın yer aldığı muhalif isimlerin son dönemde çok sık ekranda yer alarak CHP adına konuşmalarına üstü kapalı bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’dan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün akşam kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu gece televizyon ekranlarında İstanbul milletvekilimiz Sayın Zeynel Emre dışında hiç kimsenin CHP politikalarını anlatma yetki ve onayı yoktur. Hangi görevde olurlarsa olsunlar sadece şahsi görüşlerini ifade etmektedirler” diye yazdı. Tuncay Özkan’ın yaptığı bu paylaşım, parti içindeki çatlak seslere bir mesaj olarak algılandı.

Genel Başkan Yardımcısı Özkan’ın bu paylaşımı CHP MYK’sında alınan karar sonucunda yaptığı iddia edildi. Televizyona çıkacak CHP’lilerden Genel Merkez’in haberdar olacağı, Genel Başkan İmajbet Yardımcısının bu tip uyarıları sıklıkla tekrarlayacağı, parti siyasetini anlatacak ismin yine parti tarafından belirleneceği ve o ismin yine Tuncay Özkan tarafından duyurulacağının da MYK’da görüşülen konular arasında olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202