Soylu'nun kabul edilmeyen istifasına İzmirli vekillerden yorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının bitmesine birkaç saat kala istifa etti, ancak İletişim Başkanlığı, bu istifanın kabul edilmediğini belirtti. Yaşananlar İzmirli vekiller tarafından tepki ve destek gördü.

POLİTİKA 13.04.2020, 10:53 13.04.2020, 12:01
Soylu'nun kabul edilmeyen istifasına İzmirli vekillerden yorum

İçişleri Bakanı Süleyman soylu, dün gece sokağa çıkma yasağı sona ermeden önce, sosyal medya hesabından yayımladığı açıklama ile istifa ettiğini açıkladı. Ardından İletişim Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından, Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edildiğini duyurdu. Yaşayanan bu gelişmeler İzmirli vekiller tarafından tepki ve destek gördü.

KABİNEDE TEK BAKAN KALMAZ

İYİ Parti İzmir Vekili Müsavat Dervişoğlu yaşananları şöyle değerlendirdi: "Görevi sırasında talimatla yanlış yapan her bakan istifa etse, kabinede tek bakan bile kalmaz. Allah bu milleti bakanlardan değil, görenlerden eylesin."

KAOS ÜSTÜNE KAOS

CHP'li İzmir Vekili Murat Bakan, "Süleyman Soylu’nun yasak başlamadan 2 saat önce yaşattığı kaos, yasak bitmeden 2 saat önce yaşattığı başka bir kaosla bitti." dedi

HALK CAN DERDİNDE, ONLAR KOLTUK KAVGASI PEŞİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Vekili Tuncay Özkan, "İzmir 10 Nisan'da halk sağlığını riske attığını kabul edip Erdoğan'ı korumak için istifa etti. Ülke can derdindeyken onlar koltuk kavgası peşine düştü. Bu halk yaşattığınız bu rezillikleri unutmaz! AKP bir halk sağlığı sorunudur!" yorumunda bulundu.

TEMENNİMİZ GÖREVE DEVAM ETMESİ

MHP'li İzmir Vekili Hasan Kalyoncu yaşanan gelişmeleri şöyle yorumladı: "Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır."

ERDOĞAN YERİNDE BİR KARAR VERDİ

AK Parti İzmir Vekili Ceyda Bölünmez, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Erdoğan, her zaman olduğu gibi yine yerinde bir karar vererek istifayı kabul etmemiş, hainleri sevindirmemiştir. Bizler vatanı, devleti, milleti ve bayrağı için gece gündüz demeden çalışan büyük bir aileyiz!" dedi.

SOYLU'NUN GÖREVDE OLMASI TEMENNİMİZ

AK Parti İzmir Vekili Cemal Bekle, "Sayın Bakanımızın görevinin başında olması en büyük dileğimiz temennimizdi" şeklinde yorumda bulundu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202