Muharrem İnce ‘’Yeni Dönemde Seçilirsem Hak Yerini Bulmuş Olacak.’’

Cumhurbaşkanı eski adayı CHP'li Muharrem İnce, önümüzdeki seçimlerde bir daha aday olarak gösterilirse hakkın yerini bulacağına inandığını söyledi.

POLİTİKA 29.09.2019, 11:08
Muharrem İnce ‘’Yeni Dönemde Seçilirsem Hak Yerini Bulmuş Olacak.’’

Gazeteci – Yazar Uğur Dündar’a röportaj veren Muharrem İnce, 2023’te cumhurbaşkanlığı seçimine aday olarak katılacağı bilgisini verdi.

Uğur Dündar’ ın  ‘’Seçimler henüz gündemde değil ve daha uzun bir zaman var. Durum buyken konuyu gündeme getirmeniz ve açıklama yapmanız ciddi bir eleştiri aldı. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?’’ sorusu üzerine detaylı bir açıklama yapan Muharrem İnce şunları söyledi:

‘’ Şu anda Parti içinde sadece sıradan bir üyeyim fakat bunun dışında siyasetten kopmuş ya da siyaseti bırakmış değilim. Aktif halde devam ediyorum. Zaten siyaset belirlenmiş hedefler için planlı bir şekilde yapılır. Ben 2014 yılında parti başkanlığına adaylığımı koyduğum zaman hedefim CHP’nin iktidar olması ve ülkeyi yönetmesiydi. 2018 seçimlerinde patim adına aday çıkarıldım. Betonbet Bireysel olarak kendimi başarılı buluyorum fakat seçimi kazanamamış olmam bu başarımı etkisiz kılıyor.

Parti olarak geçtiğimiz seçimde büyük bir başarının ve değişimin kapısını araladık. Önümüzdeki seçimde aday gösterilirsem bu değişimin sürmesi için büyük bir dönüm noktası olacaktır. Elbette bu karar seçim tarihi yaklaşınca partimin nasıl hareket edeceği ile verilecektir.’’

Şimdiki durum ile ilgili iktidarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu dışladığını düşündüğünü söyleyen İnce, ‘’ Elbette halk onun yanında ve destekçisi. Ben de tüm gücümle onun destekçisiyim.’’ dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202