KIZILAY'A SİYASET BULAŞTI

KIZILAY'A SİYASET BULAŞTIRAN AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINA BİR TEPKİ DE CHP'DEN GELDİ.

POLİTİKA 06.08.2020, 12:25 06.08.2020, 12:32 Ecem Atabay
KIZILAY'A SİYASET BULAŞTI

Kurban Bayramı Arifesinde halkın Kızılay'a yaptığı yardımları Kızılay önlüğü giyip, dar gelirli vatandaşların evlerine giderek Kızılay yardımlarını dağıtan ve kamuoyunda büyük tepki çeken AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatına bir tepki de CHP Efes Selçuk İlçe örgütünden geldi. 

Hayırseverlerin yoksul insanlara ulaştırmak için Kızılay'a yaptıkları bağışların AK Parti'lilerin siyasi amaçları için kullanılmasına birçok vatandaş tepki gösterdi. AK Parti Selçuk ilçe Başkanı, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte dar gelirli vatandaşların evlerine giderek Kızılay yardımlarını dağıtması ilçe kamuoyunda ve birçok basın organlarında tepki çeken haberlerin yer almasına neden oldu. Tepkilerin devam ettiği Efes Selçuk'ta bir tepki de CHP İlçe örgütünden geldi. Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanlığı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"1 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılay'ı, ayrım gözetmeyen, tarafsız ve bağımsız bir hayır kurumu niteliği taşıyan, evrensel ilkeleri benimseyen, kamu yararına dernek statüsünde olan bir kuruluştur. 

Ulusal ve uluslararası olaylarda imdada koşan Kızılay, kendi bünyesindeki çalışanların yanı sıra gönüllüler ile de faaliyet yürütmekte, Anadolu topraklarının zaten mayasında olan yardımlaşmayı, dayanışmayı, omuz vermeyi kurumsallaştıran kuruluşlardan biridir. Bu yönüyle elbette takdire şayandır. 

Ancak iyilik duygusunun, karşılıksız yardım erdeminin simgesi olmuş Türk Kızılay'ı, adı üstünde bağımsız ve tarafsız bir kurumdur. Dolayısıyla herhangi bir siyasi partinin katılımıyla, her ne ad altında olursa olsun yardım dağıtılıyor olması kabul edilecek bir durum değildir. 

Sosyal medyada infial yaratan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Selçuk ilçe yöneticilerinin Türk Kızılay’ının logolarını taşıyan yelekleri giyerek yardım dağıtması, iyilikten oy devşirmeye çalışması bunun son örneği olmuştur. 

Yurttaşlarımızın manevi duygularının yüksek olduğu Kurban Bayramı’nda gerçekleştirilen ve mahremiyeti hiçe sayan, yardım alan insanları pervasızca teşhir eden paylaşımları her vicdanlı birey gibi esefle kınayarak izledik. 

Kapsayıcı ve ulusal bir kuruluş olan Kızılay’ın siyaset üstü, nakde çevirilmeyecek bir iyilik kurumu olduğunu anlatmak her şeyden önce siyasi iktidarın görevidir ve bu tarafsızlığı inşa etmek zorundadır. 

Bunun tersine hayır işlerini bile siyasallaştırarak son kozlarını oynayan AKP İktidarı, Türk Kızılay’ındaki kadrolaşmasıyla da bu anlayışa çanak tutmaktadır. “Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” diyerek ekmeğini bölüşen milyonların vebali bu görüntülere göz yuman, izin veren ve baştan engellemeyen Kızılay yöneticilerinin de boynunadır. 

“Kör gözüm parmağına” der gibi her şeyi nakde, oya çevirmeye çalışan, bu ülkenin köklü kuruluşlarını arka bahçelerine döndürmeye gayret eden Saray zihniyetine karşı biz buradayız. İyilik akdinin nakdi olmaz!

Yönetiminden çalışanına kadar kadrolaştıkları Türk Kızılay'ımız ne olursa olsun sahipsiz değildir. Reddedeceğimiz kurum ve onun misyonu değil, bu kurumun anlamının içini boşaltmaya çalışanlar, Kızılay’ı siyasi rant kapısı haline getirmek isteyenler ve yarattığı yoksulluğu yardımsever halkın kaynaklarıyla gizlemeye çalışanlardır. 

Biz de yerelde Türk Kızılay Derneğine sahip çıkarak Adalet ve Kalkınma Partisi Selçuk İlçe Teşkilatının, hem de tam bayram arifesinde(!) bu kurum üzerinden siyaset yapmasına şiddetle karşı çıkıyor ve şiddetle kınıyoruz."

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202