Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik: 17-25 Aralık ses kayıtları tamamen doğru

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı davalarda müvekkili Kılıçdaroğlu'nu savunmak için sunduğu delil ve dilekçeler nedeniyle hakim karşısına çıktı.

POLİTİKA 24.02.2020, 16:39 24.02.2020, 16:42
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik: 17-25 Aralık ses kayıtları tamamen doğru

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu aleyhinde Ankara 6. Asliye Hukuk ve İstanbul Anadolu 15. Asliye Hukuk mahkemelerinde açtığı tazminat davalarında sunduğu delil ve dilekçeler gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından toplamda 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Çelik, "17-25 Aralık ses kayıtları tamamen doğru. Bilirkişi raporu aldık" dedi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya sanık Celal Çelik ile avukatlığını üstlenen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile çok sayıda avukatı katıldı. Duruşmayı izleyenler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkan Vekilleri Engin Özkoç, Engin Altay, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sera Kadıgil, Erdoğan Toprak, Ali Şeker, Turan Aydoğan, Yüksel Mansur Kılıç, CHP eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de yer aldı.

AVUKATIN MÜVEKKİLİNİ SAVUNMAMASI BEKLENEMEZ”

Sözcü'de yer alan habere göre kimlik tespitinin ardından savunma yapan Celal Çelik, “Benim avukat olarak iki dava dosyasında müvekkilimi temsil ettiğim sırada verdiğim cevap dilekçesi ile sunduğum kayıtlar nedeniyle hakkımda dava açıldı. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir dava açılamaz. Cevap dilekçemde sarf ettiğim sözlerin tümümün arkasındayım. Bir avukatın müvekkilini savunmaması beklenemez. ‘Benim müvekkilim yalan söylüyor. Müvekkilimin sözleri doğru değildir’ demek durumunda kalacağız anlaşılan. Niye bunu söylüyorum? İddianame ortada” ifadelerini kullandı.

Savunmasını sürdüren Çelik “İlginç olan avukatlık görevini de kötüye kullanmışım. Müvekkilimin haklılığını savunmak ne zamandan beri görevi kötüye kullanmak?” diye konuştu.

‘ELİNİZDEKİ İDDİANAME MAHKEMENİN OMZUNA YÜK’

Celal Çelik’in avukatı Çağlar Çağlayan ise “Elinizdeki iddianame de mahkemenin omzuna bir yüktür. Müvekkilimiz iki dilekçede yazdığı metinler nedeniyle karşınızda. Sunduğu deliller ve müvekkilinin sözlerini açıklamak için kullandığı ifadeler nedeniyle karşınızda” diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

Çelik’in avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün ise davanın Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyerek, müvekkilinin beraatini talep etti.


 
Hukukun birçok ilkesinin ihlal edildiğini söyleyen Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, “Meslektaşlarımız sanık sandalyesine oturtularak, savunma ve mesleğimiz yargılanıyor. Vereceğiniz kat hukuk tarihinde önemli bir yer edecektir” dedi.

SAVUNMAYI SAVUNMA

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu söz alarak, "Savunmanın da savunulmasını gerektiren bir dava içindeyiz. Bu dava bunun için çok önemli. Savunmayı savunmak için buraya geldiğimden dolayı son derece üzgünüm” ifadesini kullandı.

'FETÖ'nün siyasi ayağı için sanık ve müvekkillerinin aynaya bakması lazım'

Müşteki avukatı ise söz alarak yaptığı açıklamada, “Sanık savunmadan ziyade şov yapmıştır. Sanık FETÖ'nün 17/25 Aralık'ta yaptığı şeyleri savunmuştur. FETÖ'nün siyasi ayağı için sanık ve müvekkillerinin aynaya bakması lazım. FETÖ'nün ipine sımsıkı sarılmıştır. Sanığın savunmasının reddini talep ediyoru" dedi.

Savcı bilirkişi raporu alınması yönündeki talebinin reddini talep etti. Mahkeme heyeti Meclis Araştırma Komisyonu'nda 17/25 Aralık olarak bilinen ve o dönemki bakanlarla ilgili süreçte alınan raporda var olduğu bilinen ATK İhtisas Kurulu raporunun bu aşamada istenilmesine yer olmadığına karar vererek duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.

'Japonya'da olsaydı Erdoğan harakiri yapardı'

Duruşmanın ardından açıklama yapan Çelik, yurt dışında uluslararası bir heyetten aldığı 'sıfırlama tapeleri' raporunu dağıttı.

Çelik, sıfırlama tapelerinin doğruluğunun ispatladığını belirterek, "Aldığımız bilirkişi raporları Erdoğan'ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını ortaya çıkarmış olduk. Eğer Japonya'da olmuş olsaydık Harakiri denen işlem Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi" ifadesini kullandı.


 
Avukat Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 'Ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz' sözleri nedeniyle yargılandığı davada kanıt olarak 17-25 Aralık tapelerini mahkemeye sunmuş, bunun üzerine kendisine de dava açılmıştı.


 
Savcılık Çelik hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım', 'Kamu görevlisine alenen hakaret', 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlemişti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202