İzmir Milletvekili Serter’e önemli görev

İş dünyasındaki görevlerinin ardından 2018 seçimlerinde İzmir 2.bölge Milletvekili seçilen, sanayi ve ticaret dünyasının nabzını tutan Bedri Serter, Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası üyesi oldu.

POLİTİKA 11.11.2020, 17:29 ecem ata
İzmir Milletvekili Serter’e önemli görev

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Ekonomi Masası tanıtım toplantısı sonrası konuşan Serter, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genişleyen ve Anadolu’nun her yerinde gece gündüz demeden çalışan ve çalışmaya devam edecek kadrolarıyla iktidara hazır olduğunu söyledi.

Yeniden üreten ülke olmak zorundayız

Serter: "Türkiye yeniden üreten bir ülke olmak zorunda. Genç nüfusumuzla birlikte dinamik bir Türkiye'yi yeniden hep birlikte kuracağız. Kurtuluş mücadelesini erkeğiyle kadınıyla birlikte vermiş olan Türkiye’nin birleştirici motifine inanıyorum" dedi.
Serter,“İktidara çok yakın bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Türkiye’nin dört bir yanında esnafın, çiftçinin, turizmcinin, seyyar satıcının, sanayicinin, ticaret insanlarının sorunlarını duyan, bunu somut çözüm politikalarına dönüştüren bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bugün açıklanan ve benim de dahil olduğum Ekonomi Masası üyelerimizle ise iktidara yakın olduğumuzu tüm Türkiye’de atacağımız adımlarımızla göstereceğiz, bundan hiç şüphem yok” diye konuştu.

Anadoluyu karış karış gezeceğiz

Sadece İzmir’i değil Ege Bölgesini de Ekonomi Masasında temsil edecek olan İzmir Milletvekili Serter, açıklamasında “Öncelikle İzmir Milletvekiliyim ancak bana verilen bu önemli görevle İzmir’in, Ege Bölgesi’nin ve tüm Türkiye’nin vekili olarak görev yapacağımdan, halkımızın refahını, huzurunu arttıracak bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına katkı vermek için var gücümle çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünün yeniden temele alındığı bir Türkiye'yi halkımızla  beraber yeniden inşa edeceğiz. Bunun için de masa üyeleri olarak Anadolu’yu karış karış gezeceğiz, halkımızı dinleyeceğiz, çözümlerimizi aktaracağız ve iktidara halkımızla beraber yürüyeceğiz “dedi.

“Liyakatlı kadrolara ihtiyaç var”

İzmir Milletvekili Serter, ayrıca, “Ülkemizin dört bir yanının eşit ölçüde gelişmesi için kendi seçim bölgem olan İzmir başta olmak üzere Muş, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Rize ve Türkiye’nin daha birçok yerinde yaptığım çalışmalarla beraber en son üç hafta önce Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla Kovid19 salgınının KOBİ’ler üzerindeki etkisini gözlemlemek için Van’da da çalışmalar yürüttüm. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi Van, Doğu’nun incisidir ve ayrı bir projeksiyonla özel bir çalışma yapılmasını hak etmektedir. Kalkınma Türkiye’nin doğusundan batıya kadar yayılmalıdır” dedi.

Serter, Türkiye'nin liyakatli kadrolara, yeniden güven veren kurumlara ihtiyacı olduğunun da altını kalın çizgilerle çizerek, "Türkiye ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için tek adam rejiminden bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Merkez Bankası’nın yeniden özerk hale getirilmesi gerekmektedir. Halkımızın güven veren kadrolara ve kurumlara ihtiyacı vardır. ‘Evime ekmek götüremiyorum" diyen esnafa "Bu bana gerçekçi gelmedi" diyerek vatandaştan ne kadar koptuğu ortaya çıkan AKP yönetiminin bir an önce iktidarı bırakması gerekmektedir "diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202