Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun telefonunu açmadı

POLİTİKA 29.02.2020, 09:15 29.02.2020, 10:28
Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun telefonunu açmadı

İdlib’deki saldırı haberleri üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gece sabaha kadar gelişmeleri takip etti. CHP lideri, bölgeye gönderilen milletvekillerinden 5 dakikada bir bilgi aldı. CHP’nin olağanüstü MYK toplantısına askeri iki danışman da katıldı. Danışmanlar, çatışmanın nasıl yaşandığı ve hava desteği sağlanmadan operasyon yapılmasının neden hatalı olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili resmi açıklama yapılmaması üzerine kendisine ulaşan asker yakınlarıyla telefonda görüştü.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhuriyet, MYK toplantısının perde arkasına ulaştı. Şehit sayısı konusunda ilk bilgiyi CHP Reyhanlı İlçe Başkanlığı’ndan alan Kılıçdaroğlu’nun “Eyvah. Bu çocukların annesine, babasına ne diyeceğiz?” diye tepki verdi.

MYK toplantısı sırasında Kılıçdaroğlu’nun duygusal anlar yaşadı. Kayseri’den bir kamu görevlisi bölgede bulunan asker çocuğundan haber alamaması üzerine Kılıçdaroğlu’na ulaşarak yardım istedi. Üst düzey bir subayın annesinin de telefonu üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Eyvah şimdi ben anneye ne diyeceğim” diyerek telefonu açtığı belirtildi. Kılıçdaroğlu anneyi sakinleştirmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı.

SİYASİ YETERSİZLİK

Kılıçdaroğlu’nun “Dünyanın en kahraman, en başarılı ordusunu, bizim çocuklarımızı hava desteği olmadan oraya yollamak ve çocukların başına bu felaketin gelmesini önlememek; kahraman ordumuzun gücünü kırma çalışmasıdır. Karizmasını, güvenilirliğini sarsmaya çalışıyorlar” dediği belirtildi.

Daha önce iktidarı uyardıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu “İdlib’de ne işimiz var? İdlib de, Suriye de Libya da bir askerimizin tırnağı etmez. Bu bilgi akışının kesilmesi, böyle bir kahraman ordunun sevk ve idaresindeki siyasi yetersizliği gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

AKAR TELEFONA DÖNMEDİ

Kılıçdaroğlu Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ı aramasına karşın herhangi bir geri dönüş olmadı. Aynı saatlerde aranan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ise sabaha karşı döndüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu başsağlığı diledikten sonra iletişim kanallarının kapalı olması ve bilgi verilmemesi nedeniyle TBMM’nin kapalı oturumunda bu konunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun Akar’ın dönmemesi üzerine “Demek ki diyecek bir şeyleri yok” dediği belirtildi.

Akar’ın bilgi vermemesini ve koordinasyonsuzluk yaşanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şehitlerle ilgili resmi açıklamanın Hatay Valiliği tarafından yapılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir açıklama yapmadığı eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu “Meclis Başkanı beklenmeli. Ordu, Meclis’in ordusu. Gökyüzü karardığında fırtına çıktığında kaptanlar gökyüzüne bakar. Meclis gökyüzündeki mavi umuttur. Bütün bu süreç Meclis üzerinden yürütülmeli” dedi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202