İnfaz düzenlemesi oylamasına CHP İzmir'den tek temsilci katıldı!

TBMM'de oylanan İnfaz Yasası'na Millet İttifakı'ndan az kişi vardı. CHP İzmir'den yalnızca bir vekilin katılması dikkat çekti.

POLİTİKA 15.04.2020, 09:16
İnfaz düzenlemesi oylamasına CHP İzmir'den tek temsilci katıldı!

Cumhur İttifakı’nın büyük oranda katılım gösterdiği Yeni İnfaz Paketi oylaması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapıldı. Cumhur İttifakı’nın aksine Millet İttifakı’nın ve Halkların Demokratik Partisi’nin oylama az temsilci ile katılması gözlerden kaçmadı.

İZMİR VEKİLLERİNİN KATILIMI YÜZDE 50'NİN ALTINDA!

İZ GAZETE'den Tugay Can'ın haberine göre, TBMM'de oylanan Yeni İnfaz Yasası’na ilişkin oylamaya katılıma dair ilginç bir detay ortaya çıktı. Oylamada 28 İzmir Milletvekili’nden sadece 11’i oy kullandı. Oylamaya Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’de yüksek katılım gösterirken; Cumhuriyet Halk Partisi grubunun katılımının düşük olması dikkat çekti. İzmir’den 14 Milletvekili bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde sadece bir Milletvekili oylamaya katıldı.

8 Milletvekili bulunan AKP’de sadece Binali Yıldırım ve Necip Nasır oy kullanma işlemine katılmazken, Cumhur İttifakı’nın bir diğer grubu olan MHP’de ise hem Taner Osmanağaoğlu hem de Hasan Kolyoncu oylamaya katılarak “kabul” oyu verdi.

İZMİR’DEN 3 RED OYU

Oylamada Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan katılımın düşük olması ise dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partili 14 İzmir Milletvekili’nden sadece Murat Bakan oylamaya katılarak “red” yönünde oy verirken; Millet İttifakı’nın TBMM’de bulunan bir diğer partisi İyi Parti’de Müsavat Dervişoğlu oylamaya katıldı ve “red” oyu kullandı.

İzmir’de iki Milletvekili bulunan Halkların Demokratik Partisi’nde ise oylamaya katılan tek isim Murat Çepni oldu. Bu rakamlar ile birlikte İzmir’den Yeni İnfaz Yasası oylamasında sadece üç tane red oyu çıkmış oldu.

KAMUOYUNDA TEPKİ İLE KARŞILANMIŞTI

330 oyun kullandığı oylamada teklif 279 kabul, 51 red oyuyla kabul edilerek yasalaştı.AKP ve MHP'nin oyları ile yasalaşan teklif; muhalefet partileri, insan hakkı örgütleri ve demokrasi güçleri tarafından ayrımcı olmakla eleştirilmiş; tekliften pek çok mahpus yararlanacakken tutuklu siyasetçilerin, muhaliflerin kapsam dışı tutulduğu belirtilmişti.

MURAT BAKAN'DAN AÇIKLAMA: CHP İZMİR VEKİLLERİNİ TEMSİLEN KATILDIM

Gündeme taşıdığımız haberin ardından gazetemize ulaşan Cumhuriyet Halk Partili Murat Bakan yazılı bir açıklama yaptı. Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sitenizde çıkan haber içeriğinde Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun oylamasına İzmir CHP milletvekillerinden sadece şahsımın katıldığı ve red oyu verdiğim belirtilmiştir. Yanlış bir anlamaya sebep olmaması bakımından söz konusu görüşmelere İzmir milletvekilimiz Mahir Polat'ın da katıldığını ayrıca Grup Yönetim Kurulu üyesi ve nöbetçi olmam yanı sıra hukukçu milletvekili olmam sebebi ile meclis çalışmalarında tüm İzmir milletvekillerini temsilen bulunduğumu grubumuzun diğer siyasi parti grupları ile görüşerek mecliste sosyal mesafenin korunması ve ayrıca koronanın yayılmasının engellenmesi bakımından Ankara milletvekilleri ile komisyon üyesi milletvekillerinin görüşmelere katılmasının uygun olacağını belirtmesi sebebi ile tüm CHP İzmir Milletvekillerini de ben ve Mahir Polat'ın temsil ettiğini belirtmek isterim."

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202