CHP’li Beko: Düğün Salonlarına Biraz da ‘Destek’ Açıklansın!

Düğün salonlarına Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeniden getirilen yasakların sektöre büyük bir ekonomik kayıp yaşattığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Hep yasak açıklanıyor ama kimse destek açıklaması yapmıyor. Yasaklar haklı olabilir ancak zaten büyük ekonomik kayıp yaşayan sektör desteksiz nasıl ayakta kalacak” diyerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

POLİTİKA 22.09.2020, 12:54 Ecem Atabay
CHP’li Beko: Düğün Salonlarına Biraz da ‘Destek’ Açıklansın!

Düğün salonu işletmecilerinin 4 ay verdiği aradan sonra kısa bir süre faaliyete geçebildiğini ancak yeniden yasaklarla işlerinin durduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sektörün acil olarak destek beklediğini vurguladı. Konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP’li Beko, “Bilim Kurulu'nun tavsiyesi sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın aldığı Kovid-19 ek tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde sokak, köy, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinlikler yasaklandı. Sektörün pandemi önlemleri kapsamında 4 ay verdiği ara ile yaşadığı ekonomik kayıplara bu yasakla yenisinin eklendiği ve bu nedenle de sektörün kesin olarak desteklenmesi gerektiği açıktır.  Vergi, SGK/BAĞKUR pirim ödemelerinin ertelenmesi, kullanılan kredilerin faizsiz olarak ertelenmesi, hibe desteği, kira desteği, stopaj oranlarının düşürülmesi gibi sektörü ve sektör çalışanlarının desteklenmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bunlarla ilgili sorularımız içeren önergemize verilecek yanıtlar umarız sektörün dört gözle beklediği güzel haberlere vesile olur” açıklamasında bulundu. 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun soruları şöyle: 

1. Daha önce ertelenmiş ve biriken vergi ve SGK / BAĞKUR pirim ödemelerinin 2021 sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesi düşünülmekte midir?

2. KÇÖ ve ücretsiz izin desteğinin geliştirilerek Pandemi sürecinin sonuna kadar uzatılması konusunda bir çalışma yürütülmekte midir?

3. Pandemi süresince kullanılan işe devam kredilerinin Ekim ayında başlayacak olan ödemelerinin 2021 sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesi planlanmaktadır?

4. Firmaların belgelendirdiği işletme giderleri oranında hibe desteğinin sağlanması, kira desteği ve kira stopaj oranının yeniden düşürülmesi ve bununla birlikte MTV ödemelerinin 2021 sonuna kadar ertelenmesi gibi sektörü ve çalışanlarını bu süreçte desteklemek anlamına gelecek adımların atılması konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

5. Firmalara hibe desteği sağlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202