CHP’li Balyeli’den ‘demokrasi’ ve ‘gençlik’ vurgusu

CHP’nin 37. Olağan Kurultayının iktidara giden yolda Türkiye’nin özlediği tabloyu çizmesinin onuru ve gururunu yaşadıklarını dile getiren CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli, “Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın kürsüden de hepimize yüklediği sorumluluğu attığımız her adımda yerine getirecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

POLİTİKA 28.07.2020, 13:52 Ecem Atabay
CHP’li Balyeli’den ‘demokrasi’ ve ‘gençlik’ vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayını değerlendiren CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, demokrasi ve iktidar vurgusu yaptı. Cumhuriyetin ikinci yüzyıla girmesine 3 yıl gibi kısa bir zaman kaldığını ve seçmenin artık her alanda demokrasiye olan özleminin giderek arttığını dile getiren Balyeli, “Biz önce il kongremizde ardından da kurultayımızda demokrasinin ne şekilde işlediğini tüm Türkiye’ye gösterdik. Bundan sonra sorumluluğumuz çok daha anlamlı ve önemli. Başta yeniden seçilen Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu, parti meclisine seçilen İzmir örgütü üyelerimiz Rıfat Nalbantoğlu, Selin Sayek Böke, Ednan Arslan, Devrim Barış Çelik ve Yüksek Disiplin Kuruluna seçilen Mahir Polat olmak üzere, yeni oluşan parti üst yönetimlerimize seçilen tüm üyelerimizi kutluyorum. Onların öncülüğünde Genel Başkanımızın 13 maddelik manifestosunu onaylayan bizlerin sorumluluğu bundan sonra çok net ve açık. Çok çalışmak ve Cumhuriyetimizi karanlıktan kurtararak demokrasi ile taçlandırmak. İktidar olmak için kısa bir süremiz var. Tüm örgütümüzle kenetlenerek biz bu sorumluluğun sözünü veriyoruz. Nasıl ki Kemalpaşa’da yerel seçimlerde çok güzel işler yaptıysak, yeniden yerelde iktidara geldiysek bundan sonra da hem yerelde hem de genelde iktidarı sağlamak için adımlarımızı sağlam atacağız” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM

37. Kurultay’da kurultay delegesi olan ve Parti Meclisi’ne adaylığını koyan Kemalpaşalı genç siyasetçi Nevzat Efe ile oy kullanan İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, CHP’nin gençlere ve onların fikirlerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Balyeli, “Kurultay delegemiz Nevzat Efe PM’ye genç kotasından girmesi için çalıştık. PM’ye giremedi ancak çok önemli tecrübeler kazandı. Bizim parti olarak gençlere her zamankinden çok ihtiyacımız var. Çünkü dünya değişiyor ve onların kitlesel hareketleri her şeyi etkiliyor. Biz de CHP Kemalpaşa örgütü olarak gençlik kollarımız ve genç arkadaşlarımızla birlikte çok güzel işlere imza atıyoruz. Onların siyasette ön planda olması için çalışıyorum. Bir gencimiz ‘Her şey çok güzel olacak’ demişti ve gerçekten de öyle oldu! Onun enerjisi hepimize başka bir motivasyon kazandırdı. Gençlerin söylediklerini dinlemek zorundayız, onları bir kenarda tutarak başarılı olmamız mümkün değil artık. Bu yüzden ben bundan sonraki her adımımızda da onlarla omuz omuza siyaset yapacak ve biliyorum ki her şeyi çok güzel yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202