CHP Kurultayı öncesi İzmir'den örnek uzlaşı!

CHP’nin 25-26 Temmuz’da yapılacak 37. Kurultayı öncesinde Gazete Kritik İzmir’deki son durumun röntgenini çekti. CHP İzmir'de Özkan,Yücel ve Soyer Kılıçdaroğlu'na uzlaşı mesajı verdi.

POLİTİKA 17.07.2020, 10:23 17.07.2020, 13:33 Buse Erdil
CHP Kurultayı öncesi İzmir'den örnek uzlaşı!

25-26 Temmuz’da gerçekleşecek CHP’nin 37. Kurultayı için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Bilken Odeon’da gerçekleşecek kurultay öncesi sıcak temaslar devam ediyor.

“ CHP İzmir’de 3 isimden Kritik uzlaşı”

Gazete Kritik'te yer alan habere göre; 31 Mart seçimlerinde gösterdiği adaylarla başta İstanbul,Ankara,Adana, Mersin ve Antalya gibi büyükşehirleri alarak adeta bir zafer elde eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den elini rahatlatacak hamle geldi.

Birçok ilde PM üyeleri konusunda belediye, örgüt ve MYK üyeleri farklı isimler önererek Kılıçdaroğlu’nun işini zorlaştırken İzmir’deki uzlaşı haberi fark yarattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer uzlaşıdan yana bir tavır sergileyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da destek ve birliktelik mesajı vermiş oldular.

Buna göre bu üç ismin üzerinde uzlaştığı kişilerin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

ÖZKAN’IN ÖNERDİĞİ İSİM PARTİ EMEKÇİSİ ŞAKİR BAŞAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın önerdiği isim partinin her kademesinde görev alan, Adalet yürüyüşünde Kılıçdaroğlu ile ilk günden son güne kadar yoldaşlık eden ve imza sürecinde Kılıçdaroğlu’nun arkasında duran ve İzmir siyasetine ismi yükselirken kendisi halkın içinden ayrılmayan Mehmet Şakir Başak’ı önerdi.

SOYER’İN KIRMIZI ÇİZGİSİ NALBANTOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise kırmızı çizgisi Rıfat Nalbantoğlu. Seçildiği günden bu yana verdiği demeçler ve açıklamalarla Rıfat Nalbantoğlu ile dostluğunu ve siyasi ayağının o olacağını belirten Soyer’in olmazsa olmazı Nalbantoğlu.

DENİZ YÜCEL O VEKİLİ ÖNERDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise bir grup belediye başkanının da desteğini arkasına alan Ednan Arslan’ı önerdiği ifade ediliyor. Deniz Yücel ile birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Ednan Arslan ismi konusunda açık bir tavır sergilemiş durumdalar.

KILIÇDAROĞLU GİTSİN DİYEN PM ÜYESİ KILIÇDAROĞLU TABLOSU İLE “UMUT” ARIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmek için imza toplayan Muharrem İnce’ye destek veren isimlerden biri olan Umut Tekin, yedek sıralamasından PM listesine girmişti. Kılıçdaroğlu’nun gitmesi için imzacılarla hareket eden Tekin bugünlerde ise elinde Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüşü tablosu ile il il gezerek PM’ye girmeye çabalıyor. Tekin’in bu çabasının kurultay delegelerinde bir karşılık bulacağı düşünülmüyor.

VEKİLLERİN İŞİ ZOR

CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi,Tacettin Bayır,Mahir Polat, Atilla Sertel’inde Parti Meclisi için beklentileri olduğu biliniyor. Birçoğu PM için çalışma yapsada listeye girme şansları görünmüyor. Kılıçdaroğlu’nun Selin Sayek Böke konusunda ne yapacağı ise hala belirsiz. Kimine göre Böke’nin listeyi delme riskine karşı Kılıçdaroğlu’nun Böke’yi listesine alabileceği ifade ediliyor.

BAKAN VE ÇELİK’İN MÜTTEFİKLERİ İLE ŞANS ARIYOR

İzmir’de il başkanlığı seçimlerinde taraf olan ve seçim kaybeden Murat Bakan ve Devrim Barış Çelik ise şanlarını İzmir dışında arıyorlar. Tunç Soyer’e de yakınlığı ile bilinen İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın desteği ile PM için şansını zorluyor. Soyer’e yakın bir diğer isim Devrim Barış Çelik ise MYK Üyesi Fethi Açıkel ve Aykut Erdoğdu desteği ile birlikte Bilim Kültür Platformu’na girmeyi hedefliyor. 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202