CHP Konak'tan Tolunay Akalın için kampanya

CHP Konak İlçe Başkanlığı, CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın için bağış kampanyası başlattı.

POLİTİKA 09.03.2020, 13:53 09.03.2020, 16:14
CHP Konak'tan Tolunay Akalın için kampanya

CHP Konak İlçe Başkanlığı, CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın için bağış kampanyası başlattı. 

CHP Konak'tan yapılan açıklama şöyle:

‘TOLUNAY’A UMUT OL!’ diyerek düzenlemiş olduğumuz bağış kampanyamızın, Tolunay kardeşimiz ile birlikte kök hücre tedavisi gören, donör bekleyen tüm hastalarımıza umut ve çare olmasını diliyoruz.
TÜRKÖK’ün açıklamasına göre 1.834 hastamız kemik iliği nakli bekliyor. Bu hastaların 963ü çocuk, 87si yetişkin olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Öykü Arin’in ve yakın zamanda kaybettiğimiz Dora’mızın yaşam mücadeleleri ile kök hücre bağışı artış gösterse de 80 milyonu geçen nüfusumuzla hala yeterli donör sayısına ulaşamıyoruz. Almanya’nın 7 milyona yaklaşan bağışçı rakamı, ülkemizde hala binlerle telaffuz ediliyor.
Bu duruma, Öykü Arin’in annesinin de yakın zamanda tepki gösterdiği TV dizilerinin de etkisi mevcut. Gerçekte ana-kök hücrenin çok çok az bir kısmı alındığından verici için yapılan işlemin hiçbir sakıncası yoktur. Nakilden sonra 3 hafta içerisinde de kan hücrelerinin yeniden oluşumu başlar. Fakat sağlık konulu dizilerde gösterilen acılı nakil sahneleri, insanlarda korku ve ön yargıya neden olmaktadır. Bu da zamanla yarışılan hastalıklarda,  nakil bekleyen bir hastanın daha fazla zaman kaybetmesine sebep oluyor.  
Sağlığımızı ne zaman ve nasıl kaybedeceğimizi bilemeyiz. Ama kısa bir zaman ayırarak, bir kişinin sağlığına kavuşmasına ve hayatına devam etmesine sebep olabilirsiniz!
Tüm halkımızı, Tolunay Akalın başkanımıza, Karşıyakalı Sporcu İlayda Hacıoğlu kardeşimize, ilik ve organ bekleyen tüm hasta vatandaşlarımıza umut olmaya davet ediyoruz!

CHP KONAK İLÇE BAŞKANI 
ÇAĞRI GRUŞÇU 


 

Yorumlar (0)
açık
banner202