CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç:"Yok öyle yağma"

Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy Programının Konuğu CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç oldu. Ankara Katliamı ve faili meçhul cinayetler hakkında konuşan Kılıç:"Gerçek suçlular bulunana kadar ben ve Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğiyle bunun takipçisi olacağız." dedi.

POLİTİKA 12.10.2020, 17:27 Ecem Atabay
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç:"Yok öyle yağma"

Programdan satır başları şöyle:

Pandemi sürecini değerlendiren Kılıç:"Covid-19'un ülkemize gelişi mart ayında oldu. Bizim o günden beri söylediğimiz şey: Bu sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğidir. Şeffaf yürütülmezse çok ağır sonuçları olur. Başından sonuna kadar gizli kapaklı kendi vatandaşına bilgi vermeden bir süreç yönettiler. Doğru bilgilendirilmeyen, doğru yönetilmeyen bir süreç oldu. Sağlık Bakanı bir sosyal medya fenomenine dönüştü." ifadelerini kullandı.

Türk Tabipler Birliği'nin her zaman yanındayız diyen Kılıç:"Meslek odaları kendi alanlarında bilimsel çalışmalar yapan, meslektaşlarının haklarını korurken kamuoyunun çıkarlarını korumak için var olan kurumlardır. İktidarın politikalarına baktığımızda muhalif her şeyi kapatmak olduğunu görüyoruz. İlk önce baroları bölmeye çalıştı. Sonra baktı ki, biz bu rakamları gizliyoruz ama Türk Tabipler Birliği bu rakamları açıklıyor . O zaman bu kurumu kapatalım. Vatandaşın çıkarları doğrultusunda vatandaşı doğru bilgilendirmek onların görevleri bu yüzden de her zaman onların yanında olacağız." diye konuştu.

Ekonomik krizin pandemiden çok önce başladığını dile getiren Kılıç:"Pandemiden öncede bir kriz vardı. Genel başkanımız 17 maddelik bir ekonomik kriz paketi önerdi. Daha pandemi ortada yoktu. 81 ilde bir çalışma yapıldı esnafla konuşuldu. Esnaf odalarıyla konuşuldu. Onlara soruldu: "Size ne nefes aldırır?" diye. Ancak iktidar pandemi gelince tüm suçu pandemiye attı ve işin içinden sıyrıldı. Kendini yakan esnaflar var ailesiyle kendisini yakan insanlar var. Bu ülke ekonomiden dolayı hiç bu kadar acı çekmemişti. Ekonomi alanında yapılacak her şeyde biz  elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tabi bu durumda dış politika da etkili. Sizin ülkenizde ekonomiye güven yoksa yatırımcı niye gelsin. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülkede ekonomiye güven de yoktur. "dedi.

Pandemi döneminde CHP'li belediyelerin çalışmalarını değerlendiren Kılıç:"Ben 30 ilçeyi dolaştım. Belediyelerimiz çok kararlı, şeffaf ve sosyal belediyeciliğe yakışır bir belediyecilik anlayışıyla çalıştılar. Sosyal devletin yapması gereken her şeyi yaptılar ve vunu yaparken ayrım yapmadılar. Yandaşa değil vatandaşa yardım ettiler. Şimdi uzaktan eğitim başladı. Bir çok belediyemiz online eğitim başlattı. Kurs merkezleri açtı. Balçova belediyesi kapı kapı dolaşıp maske dağıttı. Aklıma gelenleri söylüyorum şimdi. Büyükşehir belediyemiz maskematik yaptı. İzmir'de vatandaşımız ekonomik kaygılar gütmesin istiyoruz. Belediyelerimizin çok fazla bir bütçeleri yok ama olmayan bütçeyle hep vatandaşın yanında oldular."şeklinde konuştu.

Birol Soylu'nun:"Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi,Uğur Mumcu gibi faili mechul cinayatler bunun yanı sıra Sivas Katliamı, Ankara Katliamı ve bir çoğu... Yapanın yanına kar kaldığı bir ülkede mi yaşıyoruz?" sorusuna cevap veren Kılıç:"Bu faili meçhuller devlet kurumları tarafından ört pas edilmiş. Meclise araştırma önergeleri verilmiş, o dönemki milletvekili arkadaşlarımız bir duruş göstermiş. Gelin bir araştırma komisyonu kuralım denmiş. Her partiden milletvekilleri olsun ve burada her şeyi araştıralım denmiş. Başından sonuna kadar her şey anlatılıyor ama en sonunda el kaldırmaya baktığımızda el kaldıranlar el kaldırmayanlara mahkum ediliyor.  Bu ülkenin pekçok faili meçhulü de kabul edilenler kabul edilmeyenlere mahkum ediliyor. İnsan hakları çalışma komisyonuna üye oldum. Bundan sonra ki süreçte bir çalışma yürüteceğiz. Yaşam hakkına ilişkin, adil yargılanmaya ilişkin, eğitim hakkına ilişkin çalışmalar yapılacak. Yollar açması gereken iktidarın kurumları tarafın bu yollar tıkanmış. İhalenin FETÖ'ye kalması gibi. Siz aynı yolu yürüyorsunuz sonra bazı ekonomik çıkarlar denk düşmeyince karşı tarafı terör örgütü ilan ediyorsunuz. Bütün suçu karşı tarafa bırakıyorsunuz. Yok öyle yağma. Gerçek suçlular bulunana kadar ben ve  Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğiyle bunun takipçisi olacağız." dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202