CHP İzmir Kadın Kollarına yakışmayan seçim:"Hayatımda böyle rezil kongre görmedim"

CHP İzmir’de yeni il kadın kolları başkanı belli oldu. İl Başkanı Nurşen Balcı’nın aday olmadığı kongrede Nurdan Şenkal Uçar ve Buket Fatoş Erol yarıştı.Kongrede ise kadınlara yakışmayan hareketler damgasını vurdu.

POLİTİKA 15.03.2020, 12:36 15.03.2020, 13:20 Özgür Çakar / [email protected]
CHP İzmir Kadın Kollarına yakışmayan seçim:"Hayatımda böyle rezil kongre görmedim"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ana kademede il kongresi geride kalırken, gözler kadın kolları ve gençlik kollarına çevrildi. CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz Cömert yaptı.İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın aday olmadığı kongre öncesi Nurdan Şenkal Uçar, Buket Fatoş Erol, Nesrin Avlunyalı ve Sevda Baykara adaylıklarını açıklamıştı.


Kongrede Avlunyalı ve Baykara çekildi.Sandıkta Nurdan Şenkal Uçar ve Buket Fatoş Erol yarıştı.Sandıkta zafer 1 oyla Uçar’ın oldu. Nurdan Şenkal Uçar 150, Buket Fatoş Erol ise 149 oy aldı.


SONUÇTAN ÇOK YAŞANANLAR GÜNDEM OLDU
CHP İzmir Kadın Kolu üyeleri ise kongrede yaşananlara tepki gösterdi. Kongrede yaşananlar ise tepkileri topladı.


CHP İzmir İlçe Delegesi Sultan Koşar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olaya tepki gösterdi. Koşar, "Ben hayatımda hiç böyle rezil bir kadın kongresi yaşadığımı hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı.


İşte Koşar'ın o paylaşımı:


Günaydın........

Dünkü kongreden izlenimlerim..

1- Görünüşünü kadına benzeten içinden erkek çıkan divandan ayrılmayıp orayı sürekli karıştıran, ağır olması gerektiği rolünü unutup rezil bir kadın tetikçisini kullanarak kadınları birbirine kırdırıp, sonra da divandan "sakin olun sakin" diye seslenen bir kadın.
2- Sandığı alıp aşağı atmaya çalışan, seçimi iptal ettirmek için her an tetikte duran rezil bir sandık görevlisi
3- Kaybedince orta yerde avazı çıktığı kadar bağırarak saçını başını yolan bir parti eğitmeni.
4- Divana çıkan ve kadınlar tarafından yaka paça atılan bir erkek.
5- Hakaretlerle olay çıkaran bir grubu kameralara alıp haber servis eden insanlar..
6- Karabağlardan çıkan aday, 20 oy öndeyken Karabağlar ilçe kadın kolu başkanı "kendi ilçesinin adayını" protesto edip salondan ayrılarak aradaki makası yalnızca 1 Oy'a indirdi. Seçim 1 oyla kazanılmış oldu.

Ben hayatımda hiç böyle rezil bir kadın kongresi yaşadığımı hatırlamıyorum. Sevgili Nurdan hanımın şahsının ve destekleyenlerinin tüm bu çirkinliklere inat, hanımefendi duruşlarından dolayı kazanmalarını kutluyorum.

#KazananCHPOlmuştur

FATMA KÖSE'YE TEPKİLER ARTIYOR

Ankara ve Bursa'daki kadın kolları seçimlerinde sandıktan çıkan oy pusulalarıdan ise mevcut kadın kolları başkanı Fatma Köse'ye tepki notları vardı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202