CHP'den flaş açıklama: Parti olarak tek beklentimiz budur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 28.02.2020, 15:30
CHP'den flaş açıklama: Parti olarak tek beklentimiz budur!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "Kayıplarımız büyük acımız ise tarifsizdir. Dün gece yaptığımız MYK toplantısında İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugün de dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik. TBMM'yi bu konuyu görüşmek üzere kapalı oturumda toplantıya çağırma kararını dün almıştık. Bugün de Meclis'in olağanüstü yarın saat 14:00'de toplanıp konuyu kapalı bir  oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığı'na başvurduk. Bu çağrımız anayasadaki gerekçelere dayanmaktadır. Bu birlik ve bütünlük içinde yaşanan  çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir. Öncelikle Türk ordusu TBMM'nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalarak hızla toplanmaması düşünülemez. İkinci olarak Anayasamıza göre milli güvenliğimizin sağlanmasının ve silahlı kuvvetlerinin yurt savunmasına hazırlanmasından TBMM'ye karşı cumhurbaşkanı sorumludur. TBMM'ni bilgilendirme görevinin atanmış bakanlar yerine seçilmiş Sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM'nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu aynı zamanda Anayasa'nın 104 ve 117. maddelerinin de emridir. Sorumluluk makamı bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır" diye konuştu.

Öztrak, "Böyle bir toplantının Meclis'in olağan takvimine uydurulması yaşananları sıradanlaştırmaktan başka işe yaramaz" dedi.

Öztrak sözlerini, "TBMM Başkanı'nın meclis'in hukukuna sahip çıkmaya, TBMM'nin ortak aklını aramanın önünü açmaya sadet ediyoruz. Bizim parti olarak tek beklentimiz budur. Bu konuda yine bugün sorulara cevap vermesi gereken makam hâlâ sustuğundan bugün de soru almayacağım" sözleriyle sonlandırdı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202