Ak Parti'nin ret oyuna karşılık cemevlerine ibadethane kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda çalışma başlattı. Çalışmada, hukuk ve imar komisyonu öneriyi görüşürken komisyonun Ak Parti'li meclis üyeleri öneriye ret oyu verdi. Ak Parti’nin her iki komisyonda bu öneriyi reddetmesine rağmen öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçti.

POLİTİKA 10.01.2020, 12:54 10.01.2020, 13:44
Ak Parti'nin ret oyuna karşılık cemevlerine ibadethane kararı

Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusuyla ilgili çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyu aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk etti. AKP, her iki komisyonda bu öneriyi reddetti. Öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçti. Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” sözleriyle müjde vermişti.

Ak Partili üyelerden ret

Ret oyu veren Ak Parti meclis üyeleri, “Bu öneri yasaya aykırı. Yasaya göre cami, mescit, sinagog ve kiliseler ibadethane olarak kabul ediliyor. Cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenlemesi yapılması lazım” dedi.

CHP’li meclis üyeleri ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti.

CHP’nin oylarıyla kabul edildi

Herhangi bir sorunun gözükmediğini ileri süren CHP meclis üyelerinin oy birliğiyle öneri, kabul edildi. Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202