AK Parti Meclis Üyesi Boztepe'den Tunç Soyer'e zor soru: Etler neden Ardahan'dan alındı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Ramazan ayında dağıtılan kavurmaların İzmir'de hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlar yerine Ardahan'dan alınmasına tepki gösterdi.

POLİTİKA 18.07.2020, 18:19 18.07.2020, 18:58 Buse Erdil
AK Parti Meclis Üyesi Boztepe'den Tunç Soyer'e zor soru: Etler neden Ardahan'dan alındı?

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda Ramazan ayında dağıtılan kavurmaların Ardahan'dan alınmasını eleştirdi. Ardahan'dan alınan etlere tepki gösteren Boztepe Başkan Soyer'e sordu: Bayındır’da, Tire’de, İzmir’de hayvan yetiştiren vatandaşımız varken etler neden Ardahan'dan alındı? Ardahan'da bu işe neden girildi? diye 

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin konuşmasından satır başları:

İZMİR’DE HAYVAN YETİŞTİREN VATANDAŞLAR VARKEN ETLER AYDIN’DAN ALINIYOR

Ramazan ayında Soyer'in günlüklerinde vatandaşa dağıtılan kavurmalardan bahsedildi. Bayındır’da, Tire’de, İzmir’de hayvan yetiştiren vatandaşımız varken etler neden Ardahan'dan alındı? Ardahan'da bu işe neden girildi? Anlamış değiliz.

TİRE SÜT PROJESİNDE SÜTLER ÜRETİCİDEN DEĞİL SANAYİCİDEN ALINIYOR

Tire Süt Projesi adı altında 2012 yılından beri çok başarılı bir şekilde yürüyen ‘’Süt Kuzusu’’ projemiz var. Sütlerden birini Tire Süt, birisini de Balıkesir’de iflasını isteyen bir şirket paketliyor. Yani çocuklara içirdiğimiz sütün bir kısmını İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) adlı kuruluş bir kısmını da Tire Süt karşılamaktadır. Köy-Koop’un başında Büyükşehir Belediyesi eş başkanı gibi çalışan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer var. Bu süt üreticiden değil sanayiciden alınıyor. Dağıtımını kendi imkanlarıyla yapan Tire Süt bu sütü 4 lira 25 kuruşa belediyeye mal ediyor . Köy-Koop 4 lira 91 kuruşa mal ediyor. Köy Koop’un evlere dağıtımını, personelini, araçlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.

KORUNMASI GEREKEN KÜLTÜRPARK’A PAZAR YERİ AÇMAK AKIL KARI DEĞİLDİR

Kültür Park yenileme projesi adı altında seçimlerde vaad edildi fakat Kültür Park’ta Pazar açıldı. Kültür Park diyerek koruyacağımız bir alana Pazar yeri açmak akıl karı değildir. Geçen sene Mayıs ayında Çiğli’de üst geçitte yürüyen merdivenin arızalı olduğunu dile getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir tane üst geçidin merdivenini bile 1 yıla aşkın bir süredir yapılamadı. Karakılçık Projesi’nde üretilen tohumdan çok daha fazla para reklama gitti.

HAYALLER; PARİS, VİYAN,GERÇEKLER; PERU,ŞAM TAHRAN

Seferihisar’da 10 yıllık Belediye Başkanlığı görevinizde bakıyoruz ki o kadar yer satmanıza rağmen hiçbir işi bitirmemişsiniz. Bu sizin üçüncü döneminiz, diyelim ki ilkokulu, ortaokulu bitirdiniz şimdi liseye gireceksiniz ama siz bu puanlarla iyi bir Anadolu Lisesine girebileceğinize inanmıyoruz. Baktığımızda hayaller Paris, Viyana gerçekler Peru, Şam,Tahran.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ HIZAL: SAMİMİ VAATLER OLSAYDI BİR TAKIM ADIMLAR GÖRÜRDÜK

Ak Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, 2019 faaliyet raporuna eleştirilerde bulundu.

Ak Partili Hızal'ın konuşmasından satırbaşları:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki yılının faaliyet takvimini hep birlikte konuşup, görüşerek bir takım eleştiriler ortaya koymuş ve bir takım eksikliklerden bahsetmiş ve bazı öneriler ortaya koymuştuk. Sizlere şunu söylemeye çalışıyorduk; Geçmişte şu hatalar yapıldı umarım siz önümüzdeki dönemde aynı yanlışları ve eksikleri yapmazsınız.

SOYER’İN SAYDIĞI VAADLERİN SİHİRLİ DEĞNEKLE BİLE GERÇEKLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Başkan Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip oldu ve bir takım vaatler de bulundu. İzmirli vatandaşlar oyunu kullandı sizleri iktidar yaptı bizleri muhalefette görevlendirdi. Başkan Soyer, Aşkla İzmir diyerek İzmir’in suyuna ,havasına, toprağına sahip çıkmaya geliyoruz dedi. Ve bir çok alanda sıraladığı vaatleri bir belediye başkanının elinde sihirli değnek bile olsa bir yıl içerisinde gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde bile değildir. Bir yılda bunların tamamlanması mümkün değil bunların biz de farkındayız ama samimi vaadler olsaydı en azından bir takım adımların atıldığını görmemiz gerekirdi. Bu noktada ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’ sözü ‘’Yapmadıklarımız yapmayacaklarımızın teminatıdır’’a evrilmiştir.

SORUN AKLIYLA ALAY EDEN DE DEĞİL AKILLA ALAY EDEN DE

Alsancak Katlı Otopark’ındaki bakım onarım çalışmalarında ön cepheye bazı fotoğraflar yerleştirildi. Aynı çalışma, farklı açıdan çekilmiş aynı fotoğraf 2018 faaliyet raporunda da var. Biz orada İzmirlinin aklıyla alay etmeyin demiştik. Burada sorun aklıyla alay edilende değil akılla alay eden de. Bu fotoğraf bile İzmirliyle alay edildiğinin göstergesidir.

BİYOGAZ TESİSİ ESKİ YÖNETİMDE YAPILDI SİZE KURDELE KESMEK NASİP OLDU

Bir yıllık süre zarfında Harmandalı’da Katı Atık Depolama Tesisi içerisinde Biyogaz Enerji Tesisi açıldı ama teknolojisi 20 yıl öncesinin teknolojisi. İzmir gibi Dünya Kenti olma niyetinde olan bir şehirde 20 yıl önce açılması gereken bir tesis. Bu tesisin büyük bir bölümü önceki yönetim döneminde yapıldı. Sizlere sadece açılışını yapıp kurdelesini kesmek nasip oldu. Buna rağmen İzmir’de çöp sorunu ortadan kalkmadı. Harmandalı’daki problem bitmedi hala bir düzensizlik ve koku var. Bir tesisin açılması şehirdeki çöpsel problemleri ortadan kaldırmıyor.

İZMİR DEPREME NE KADAR HAZIR Kİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREME HAZIR OLSUN

İzmir’in deprem gerçeğini hepimiz biliyoruz. Gerek İzmir’de gerek çevremizde meydana gelen depremlerde İzmir halkı ciddi korkular yaşıyor. Başkan Soyer bir konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazır olduğundan bahsetti. Bu şehir depreme ne kadar hazır ki İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır olsun. Önce şehri depreme hazır etmemiz lazım. İzmir’deki yapı stokuna ait konutların yüzde 80’ini kaçınılmaz olan depreme hazır değil. İzmir’in bu şekilde devam ederse sizin tabirinizle geleceği büyüleyici olmayacak. İzmir yaşanılası bir kent olmaktan her geçen gün çıkıyor.

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ HAKAN YILDIZ: AŞKLA İZMİR'İN NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ KONUSUNDA DERİN ŞÜPHELERİMİZ VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda Başkan Tunç Soyer’in sorunlara ve isteklere karşı romantik hamleler yaptığını vurgulayarak sözlerinin lafta kaldığını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i romantik buluyorum, her şeye hayal kurmakla başlarsınız bu da iyidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu hayalin ve onu gerçekleştirdiği bir düzende yaşıyoruz. Ancak romantik ve hayalin arkasında gerçeklik ve inandığınız şeyin hayata geçmesi için çaba ve gayret yatar. Bu noktada şüphe ve kaygılarımız var, şahsınızı eleştiriyoruz.

DEÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİ TAŞITMAM DEDİNİZ LAFTA KALDI

Geçtiğimiz 1 yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınması gündeme geldiğinde bir anda bir tweetiniz gündeme geldi ve dediniz ki ‘’Ben o fakülteyi Buca’ya taşımam her türlü desteği veririm’’ çok romantik bir tavırdı. Oradaki bir grup arkadaş sizi ziyaret etti her şeyin hazır olduğunu söylediniz ama Büyükşehir bürokratları ve Dokuz Eylül bürokratlarıyla yapılan toplantıda fuarın bu alanını veremeyiz dediler. Üniversite iki ay kaybetti eylem lafta kaldı.

DİSNEYLAND’IN NE REKLAMSAL NE DE PROJE OLARAK BİR İSMİ DAHİ YOK

Öykün Arin size bir mektup yazdı ve Disneyland istiyorum dedi . Siz o romantik tavrınızla tweet attınız ve dediniz ki ‘’ Öykücüm stratejik plana koydum, Disneyland’ın hayırlısı olsun’’. Siz reklam olmasın dediniz ama stratejik planda ne reklamsal olarak ismi ne proje olarak bir ismi vardı. Ama attığınız tweet duruyor. 3 yıl içinde bu körfezde yüzerim dediniz. Ama yağmur suyu ve pis su atıklarının karışması engellenmeden körfeze bunu yapamazsınız dedik durum yine ortada.

ŞEHİT FETHİ SEKİN İSMİNİ CUMHUR İTTİFAKI ÖNERDİ AÇILIŞA BİZDEN KİMSE DAVET EDİLMEDİ

Şehit Fethi Sekin vapurunun ismini Cumhuriyet İttifakı olarak önergeyi meclise getirdik. Sizin bu vapura böyle bir isim düşünceniz yoktu çünkü anket başlattınız. Komisyon üyesinden bu isim ankete koyulmayacak kadar kıymetli ve değerli dedik ama ankete koydunuz. Kamuoyundan gelen tepkiler neticesinde anketten kaldırdınız ve pandemi günlerinde törenle bu ismi verdiniz . Ben o törende Milliyetçi Hareketçi Partisi İl Başkanını, Ak Parti Grup Başkan Vekillerini görmek isterdim. Fetih Sekin ismi sadece vapurda değil bu kentin her yerinde isminin anılması kadar tüm şehitlerimiz gibi değerli bir isimdir. Bu samimiyeti görmediğimiz zaman sizin samimiyetiniz konusunda kaygılarımız var.

Aşkla İzmir’in nasıl gerçekleşeceği konusunda derin şüphelerimiz var. Biz bu yolda samimi bir şekilde muhalefet yapmaya geldik, sizin önünüze engel olmaya değil önünüzü açmaya geldik. Bizim eleştirdiğimiz noktalarda bize cevap vermenizi temenni ediyorum.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202