Nusret’e 1.3 Milyonluk Ceza

'Tuz serpme' hareketiyle dünya genelinde tanınan ve birçok ülkede mekan açan Nusret Gökçe, bu defa yüksek miktarda bir cezaya çarptırıldı.

MAGAZİN 09.11.2019, 16:00
Nusret’e 1.3 Milyonluk Ceza

Manhattan’da bulunan Nusr-Et Steakhouse’un 4 eski çalışanı, Gökçe ile alakalı “bahşişlerinin gizlendiği ve kendilerine mobbing uygulandığı” iddiası ile ocak ayında mahkemeye başvurdular. Nusret’in 4 eski çalışanı işletmenin tip kutusunda birikmekte olan paranın tutarı ile alakalı kendilerine bilgi verilmediği ve tipleri görmeyi istediklerinde ise mobbinge maruz kalıp iş akitlerinin feshedildiğini iddia ettiler. Çalışanların Federal Mahkeme’de açtıkları dava, ekim ayında neticelendi.

Davanın görülmüş olduğu Amerikan mahkemesi, kendilerine başvuran Türk çalışanlara kaybettikleri maaşlar ve diğer haklar için ödeme yapılması ile alakalı karar verdi. Taraflar tarafından mutabık kalınan ve Ulusal İşçi-İşveren İlişkileri Kurulunca onaylanan Sulh Anlaşmasına göre davacılara toplamda 236 bin 870 dolar (ortalama 1 milyon 361 bin Türk lirası) tazminat ödenmesi kararı verildi.

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202