Ebru Şallı’nın oğlu Pars hayatını kaybetti!

MAGAZİN 17.04.2020, 13:57
Ebru Şallı’nın oğlu Pars hayatını kaybetti!

Ebru Şallı’nın oğlu Pars hayatını kaybetti. Magazin gündemine bomba gibi düşen acı haber sonrası hem hayranları hem de magazin haberlerini takip edenler “Ebru Şallı’nın oğlunun hastalığı neydi? Ebru Şallı’nın oğlu neden öldü?” sorularının cevabını araştırıyor. İşte, merak edilen soruların cevabı…

Ebru Şallı’nın Hakan Tan ile olan evliliğinden dünyaya gelen oğlu Pars hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören 8 yaşındaki Pars Tan hayat mücadelesini bugün kaybetti. Ebru Şallı’nın hayranları ve magazin gündemini takip edenler ise “Ebru Şallı’nın oğlu neden öldü?” sorusunun cevabını araştırıyorlardı. İşte, Ebru Şallı’nın oğlunun hastalığı…

EBRU ŞALLI’NIN OĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Ebru Şallı’nın uzun süredir kanser tedavisi gören oğlu hayatını kaybetti. 8 yaşındaki Pasr Tan’ın hastalığını lenf kanseri yani lenfoma olduğu biliniyordu.

Lenfoma  vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir. Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biridir.

Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor.

Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi. Lenfoma meydana geldiğinde, lenfatik sistemin hücreleri olan lenfositler bozuluyor ve çoğalıyor, böylece daha anormal hücreler oluşturuyor.

Lenfomalar temelde Hodgkin ve non-Hodgkin (Hodgkin olmayan) olmak üzere iki grupta incelenir. Her ikisinin de belirtileri benzer olabilmekle beraber, lenfomanın hangi tür olduğuna yapılan tetkiklerde rastlanabilecek bir takım özel hücrelere göre karar verilir. Tedavi seçeneklerinin belirlenebilmesi açısından lenfomanın hangi tür olduğunun belirlenmesi oldukça önemlidir.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202