Cem Yılmaz “2 Arada” Bırakacak

Cem Yılmaz’ın “2 Arada” ve “Kaçamak” adlı iki farklı hikayeden oluşan Karakomik Filmler 18 Ekim’de vizyona giriyor.

Cem Yılmaz “2 Arada” Bırakacak

Cem Yılmaz’ın farklı hikayeleri konu alan ve her biri bir saat sürecek Karakomik Filmler’i 18 Ekim’de seyirci ile buluşuyor. Ünlü komedyen vizyon öncesi film ekibi ile GQ dergisi için objektif karşısına geçti.

Hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı Karakomik Filmler vizyona girmeden Cem Yılmaz GQ dergisine merak edilenleri anlattı. Cem Yılmaz, “18 Ekim’de vizyona girecek ‘Karakomik Filmler’de bir biletle iki film izleyecek seyircileri uyarmış olalım: İlk film ‘2 Arada’ ile yüreğinize bir fil oturacak, kalp ağrısı çekeceksiniz. Yine de paniğe hacet yok, izleyeceğiniz ikinci film ‘Kaçamak’ moralinizi fıstık gibi toparlayacak. Ha, bu sahabet kez de gülmekten karnınız ağrıyabilir, ayrı” diye konuştu. Cem Yılmaz, “İki senede bir film yaptığın zaman izleyici biraz fazla beklemiş oluyor. Bu formül çalışırsa mesela, 60 dakikalık hikâyelerde biz hem kalabalıklaşırız hem de herkes kısa aralıklarla farklı performanslar çakıp hüner gösterebilir. O nedenle bunun dört filmle kalmasını istemem doğrusu, inşallah devamı gelir bu formülün” dedi. Cem Yılmaz Türk sinemasının usta ismi Yavuz Turgul’un da filmi izlediğini belirtirken, “Hepimize çok ilham veren Yavuz Turgul, 20 senedir filmlerimizle ilgili fikir beyan eder. Epey de acımasızdır yani, sert şeyler de söyler, alaycı da yaklaşır babacan bir tavırla, sevgiyle eleştirir. Bu son işi izlediğinde hayatımda ondan duymadığım övgülerden nasiplendik. Çok mutlu oldum” dedi.

Ünlü Komedyen, filmlerin süresini belirlerken TV ve dijital platformdaki filmlerden ilham aldığını da açıklarken “Birkaç hikâyenin birbirine dokunarak buluşması çok büyük bir buluş değil, böyle çok örnek var ama bizde az. Bizde çok yönetmenli, çok öykülü sinema filmleri var ama bir seansta 60 dakikalık iki öykü pek yok. Hikâyeler birbirine geçsin ya da geçmesin. Mesela ilk izleyeceğimiz ‘2 Arada’ ve ‘Kaçamak’taki karakterler birbirleriyle feribotta denk geliyorlar ama diğer ikisinde böyle bir şey yok” diye konuştu.

Karakomik Filmler’in basın gösterimini Kanyon’da yapan Yılmaz, gösterim sonrasında yaptığı açıklamada “Çok güçlü bir oyuncu kadromuz var. Sinemaseverlerin çok seveceğini tahmin ediyorum. Güzel reaksiyonlar aldık, teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202