Usta tiyatrocudan Tunç Soyer'e şehir tiyatrolarına atadığı isim önemli uyarı:İzmir Şehir Tiyatrosu ölü doğar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir'in Şehir Tiyatroları Koordinatörlüne atadığı Orçun Masatçı hakkında mobbing, ve şaibeli diploma iddiaları ile gündem olurken, ünlü tiyatro oyuncusu Nedim Saban Tunç Soyer'i uyardı.

Usta tiyatrocudan Tunç Soyer'e şehir tiyatrolarına atadığı isim önemli uyarı:İzmir Şehir Tiyatrosu ölü doğar

İzmir Büyükşehir'in Şehir Tiyatroları Koordinatörlüne Orçun Masatçı getirmesinin yankıları sürüyor.


Ünlü Tiyatro ustası Nedim Saban sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e "İzmir Şehir Tiyatrosu ölü doğar" uyarısında bulundu.


Saban yaptığı paylaşımda, "Tunç Soyer tüm iyiniyetiyle çok düşlenen bir hayali Şehir Tiyatrosunu gerçekleştiriyor ama yanlış kişiyle. Koordinatör  olarak düşünülen kişiyle çok çalışmada beraber oldum, donanımı ve deneyimi yeterli değil. Diploması şaibeli"


"Orçun Masatçı idealist duruşuyla ve örgütçü ruhuyla ümit veren bir gençti. Ancak son on yılda özellikle son çalıştığı Konak Belediyesinde tiyatrolara karşı çalıştı, sadece kendisini kolladı  ve hepimiz tarafından bolca sıfır puan aldı"
"Bir de taciz iddiaları, mobbing konuşuluyorsa insani değerlere, etiğe önem veren başkanın yeniden düşünmesi gerekir. Özdemir Nutku Hocamız başta olmak üzere kaybettiğimiz ya da halen hayatta olan ustaların hayalleri ve bu yönde çalışmalarına yazık olur, İzmir Tiyatrosu ölü doğar"


YAZAR ve yönetmen Özlem Lale de "Şehir Tiyatrosunda taciz lekesi bulunan, KHKlıların mağduriyetini sömürerek kendine yer edinmeye çalışan birinin gölgesi olmasını kabullenecek miyiz? Biz kadın tiyatrocular mobbingle bastırılmış bu taciz olayının failinin olduğu bir kurumda nasıl var olacağız? @tuncsoyer" paylaşımı ile tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202