Torbalı İlk Defa Yapılacak

Torbalı ilçesinde Cuma günü uluslararası sanat sempozyumu yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2019, 14:39 13.11.2019, 15:14
Torbalı İlk Defa Yapılacak

7. Eski Ev - Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu, "Doğa Umursamaz Bizi, Sanat Umursamaz Sizi" başlığı ile ilçede yapılacak.

Büyük şehirlerin çıkmazlarına, unutmuş olduğu doğa ve doğal kavramına dikkatleri çekmek için yapılan sempozyum Cuma günü saat 15.00’da Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde başlayacak.

30 Kasım tarihine kadar eserlerin sergileneceği sempozyumda 22 sanatçının üretmiş olduğu sergiler bulunacak. İngiltere, Avusturya, Danimarka, Almanya gibi ülkelerden 11 tanesi yabancı 22 sanatçının buluşacağı etkinlik Torbalı’da da bir ilk olacak.

Torbalı ilçesinde daha evvel örneği görülmeyen ve bu alanda bir ilk olan sempozyum, kaybolmuş olan mimari değerleri koruma ve tekrardan kullanımında değerlendirme, sanattan bir biçimde uzak kalmış olan kırsal veya kentsel kitlede evrensel boyutlarda farkındalık oluşturmak, güncel sanatın güncel hayatın içerisinde yaratma ve paylaşma, sanatın ülke içerisinde homojen dağılımına katkı sağlama gibi kültürü doğrudan ilgilendiren amaçların sentezinden meydana gelmiş bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, tüm İzmir halkını sempozyuma çağırdı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202